CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

06 September 2011

Qistina 11 bulan

Salam.

2hb September 2011 genap la Qistina umur 11bulan. Alhamdulillah semakin sihat, cergas dan ceria. Pada hari sama juga Qistina merangkak dgn jayanya. Selama ni merangkak ala2 malas pastu continue dgn cara komando nak ambush tu. Rasa gumbira sgt. Lagi sebulan nak ke setahun. Cepat benar rasa masa berlalu. Baru terasa dok melahirkan Qistina. Rindunya saat kegembiraan menyambut kelahiran dia. Sebulan juga lagi la daku nak dptkan Ijazah dlm menyusu! YEAY... harap2 sampai la hajat beta mau menyusu sampai 2tahun.

Wokeh meh kita tgk dulu milestone Qistina takat ni :

1) Merangkak dgn lajunya sampai keliling ruang tamu
2) Membebel dgn jayanya ( ini tak lain tak bukan ikut peel ayahnya )
3) Dah berjalan dgn menyusur disekitar barang dipegang ( ye dia berdiri dulu baru merangkak )
4) Berdiri dgn megah sambil belajar dok nak lepas tgn.
5) Dah makin kurus sket ( part ni paling tak suka )
6) Dah sgt pandai ekspress rasa dan kehendak
7) Masih menyusu dgn jayanya
8) Blom tumbuh gigi
9) Dah pandai bergurau dgn org sekeliling
10) Dah bole dibiarkan bermain sorang2 ( tapi still kene ada org sekeliling )
11) Pandai berebut barang. ( selama ni biar je kene buli )
12) Masih lagi tak suka didukung oleh org tak dikenali
13) Saiz baju dah meningkat
14) Pandai mengamuk
15) Suka ajak org berbual
16) Suka menyusu sambil tdo atas badan ibu!
17) Pandai meniru aksi2 org lain





4 comments:

Vna Sandhu said...

alahai montelnya dia..gerammmm!

lamanye x singgah sini lawat qistina heheheee..rasanye syakil pun mcm qistina kot, lambat merangkak & lambat tumbuh gg..

mizah said...

alahai..dah mengurus ek qistina..sama la dgn aufa...tadi baru je timbang..tak best pulak...huhu

heee..kejap je kan dah nak setahun...rindu je zaman dia newborn kan... semoga ibu si qistina ni dapat menyusukan qistina sampai 2tahun tanpa banyak halangan....aminn...

Krsty Pinky said...

bam2 btol anak dia..gerammm!!!

Sima said...

vna :: montel ek?? ni pon da kurus. ha ah dia lambat sket merangkak skrg pon dia lagi suka dok merangkak ala2 k0mando. maybe rasa lagi cepat kot. huhu...badan berat nak angkat. gigi takde pon bersungguh nak menggeget org!

Mizah :: itu la rasa tak best lak bila dia kurus sket. itu baru sket. uhuhu... amin. :D

Krsty :: hehe... bam bam pon keturunan kot. mmg bapak pon bam bam gak. ibunya time kecik pon bam bam :P