CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

19 June 2011

Selamat Hari Bapa

Salam.

Kalo tak mo muntah hijau sila jgn baca. hehe... Dedicate to my beloved husband.

Ehem ehem...

Selamat hari bapa ayah untuk suami TERcinta. Hehe... Walaupun hadiah dah kasi awal seminggu sebab salah tarikh sila jgn mare ye. Hadiah kecil-kecilan je. Takde pon nak menyambut mana pon. Tapi jasamu dlm usaha kita membesarkan Qistina amatlah ku hargai.  Start dari dlm daku pantang lagi kamu ringan membantu. Usaha utk mendapatkan yg terbaik utk anak kita. Terima kasih ( walaupun tu mmg tugas seorang ayah hehe..) en suami ku. Sanggup masak utk anak dan isteri, membasuh baju, lampin ( yg ada mr shit tu.. aiii muntah kalo buat ) memandikan Qistina. Sanggup belajar walaupun sebelom ni tak pernah pegang baby ( even sampai skrg pon kasar lagi ). 

Sangat membuatku rasa BAHAGIA menjadi ISTERI kamu. Terima kasih sayang.






18 June 2011

Warded sekali lagi

Salam.

Rini daku bersiaran dari DEMC lagi. Ini semua gara2 mr broncho jahat dtg menyerang lagi. Alhamdulillah kali ni kesan dia tak seteruk 2 kali yg lepas. Cuma batuk2 dan kedengaran wheezing sket. Kali ni masuk insyaAllah sekejap saja. Doa2 la ye. Amin. Kali ni neb 4 jam sekali. Ubat pon sikit je berbanding dulu.

Skrg kan musim batuk. Kat opis aku tu sahut menyahut org dok batuk. Kiri kanan depan belakang ada. Aku dan en somi lak alhamdulillah masih sihat. Semoga kekal sihat. Aku sebolehnya tak mahu sakit. Kesian Qistina...sapa nak jaga dia kalo aku sakit. Huhu... 

Kali ni Qistina dpt batuk hasil dari org2 sekeliling dia juga. BS dia pon batuk. Huhu... kanak2 lain yg BS dia jaga pon batuk2 gak walau tak semua. Hmm.... so conclusion nya mmg jangkitan byk dari sekeliling. Haii lah mujur juga dia tak demam. Alih2 batuk2. Kalo sebelum ni batuk + demam + selsema. Monyok je..daku pon gundah gulana. Nampaknya sambut father's day kat spital la ye.



15 June 2011

Wordless Wednesday || When she's asleep







Wordless Wednesday || Smile that brighten my day





Makan2 Di Amarin Thai MV

Salam.

Hari isnin lepas, bos velanja sempena hardwork kitorg ritu. Adalah dlm 9 org semua. Hehe...best sgt makanan dia. Semua sedap2... daku makan bykkkkkkkkkkkkkkkk sgt. Hehe... pastu terus memerut sebab pedas sket la. Tak rasa kat mulut tapi pedas terasa kat dlm perut. :p

Gambo pon sempat snap sket2 je. Kebulur dok bau2 makanan tu terus serbuuuuu. Hehe...

Coconut Shake-org lain punya.I minum carrot jus
Tomyam sedappppp
Kerabu mangga + prown
Green curry
Kailan ikan masin





10 June 2011

Saja Nak Hapdate

Salam.

Sesi meroyan dah lepas. Barang yg lepas jgn dikenang....ekekeke :p

Ok ingat tak entry aku kepingin burger? Hehe...Alhamdulillah dah selamat menjadi en shit. Hehe...sakan beli yg 2 lapis terus. Lamaaaaaa dah kan tak dpt nak dpt mkn burger balik mau lambat lagi ni. Pasni nak kepingin ape lak ye? Next week en bos nak velanja makan bosarrrrr. Tapi kat restaurant thai le. Dia ckp sedapppp.. ini semua reward kpd kitorg yg kije mcm nak gila backup worst disaster yg terjadik kat server a.k.a server down dan data & setting lost hokay. Mujuq la dpt up balik dgn timeline yg client kasik. Mujuqqqq jugak client aku dok coti. Huhu...tak byk buat tapi sempat la nak meroyan.

Nak story pasal kije la plak.... Susu aku drp gara2 aku fenatttttt + kije bykkkkkkkkkkkkk yg amat. Huhuhu... Sgt byk sampai kene buat jadual dan aku fully booked sampai hujung bulan ni. Kalo ada request baru kene buat next month! Bapak ahhh..aku ingat tukar tmpt yg lagi tarak kije rupanya makin byk kije!! Cuma kije tu aku bole cope lagi just byk dan aku kene kejar DEADLINE. Hahaha.... cam hape ntah. :p

Ok la skrg aku dok gigih kembali mengepam tgh2 mlm setelah hampir 2 bulan aku TERstop mengepam mlm2 buta. hehe.... pasni kan nak puasa next week aku nak start ganti puasa. Moga2 aku ingat nak ganti tu. InsyaAllah susu tu sentiasa ada. Positive mind tu penting. Walaupun demand Qistina mcm dah drop sebab terlalu asyik nak bermain je. Skrg dia dah pandai menjulur/mengengsot kedepan dgn  lajunya. Ibu sukaaa walaupun asek kene kutip awok je Qistina. Ibu kamu ni Qistina tak le leka sebab awak punya demand selalu berubah2. Huhu.... Semoga Qistina membesar dgn sihat dan kuat!! :)





07 June 2011

T_________T

Salam.

Ini le first time rasanya daku buat entry utk meluahkan ferasaan. Huihhhh.... mmg lamaaaaaaaaaaaaaaaa dah menyimpan ferasaan ni. Rasa tak tertanggung. Tak tau nak luahkan kat sapa. Rasa geram + sakit ati + sedih + marah (setan pon dok pom pom ferasaan ni). Ini baru bergegar gunung verapi blom lagi memuntahkan segala lahar. Harap2 Allah kurniakan aku kesabaran yg tinggi. Amin.



03 June 2011

Burger

Salam.

Dah lama tak makan burger. Dah lama jugak teringin nak makan burger. Tapi keinginan dihalang. Karang beli gak jadi derhaka. Saya sangatttttttttt teringin. :'(





02 June 2011

Qistina 8 bulan.

Salam.

Hari ini genap Nik Nawwar Qistina Binti Maarif berumur 8 bulan. So selama 8 bulan juga la aku menyusukan dia. Alhamdulillah sihat, comel dan aktif walaupun masuk spital dah 2-3 kali. Yang lepas kita amik iktibar. Skrg hanya pandang ke depan. InsyaAllah ibu dan ayah akan menjaga Qistina sebaik mungkin.

Ok milestone dia sampai umur 8 bulan ni.

- Dah pandai pegang botol susu dgn jayanya. ( B ibu pon Qistina suka pegang ala2 pegang botol )
- Dah tahu menangis bila kene marah. ( aku baru ckp "NO" dlm nada tinggi skettttt je )
- Bole duduk tanpa sokongan tapi tak leh duduk sendiri lagik.
- Bole buat style duduk ala2 "mermaid" bersimpuh atas batu.
- Pandai nanges bila tak kasi mende yg dia nak eg : barang2 seperti kertas sighhh...
- Dah tau bila pegi umah BS ada rakan sebaya dan suka bermain2 dgn rakan sebaya.
- Pandai angkat tangan mintak didukung
- Suka makan, menyusu dgn banyaknya. Kadang2 suka menyusu sambil main2.
- Suka main ciku cak!!! aaaaaaa......
- Dah mula angkat montot sket2 je. ( Tak larat lagi la tu... )
- Pandai melentokkkkk manje banget

Apa lagi ek. Banyak da ibu da tak ingat la Qistina. Hehe... semoga Qistina membesar dgn baik dan menjadi anak baik serta solehah. Amin. :)

Ini la ropa terbaru dia. Berat dia 9.7kg pada umur 8bulan.








The most i like is this picture....






01 June 2011

Wordless Wednesday

Salam.



Bersiaran dari safari ipong