CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

15 October 2011

Broncho kembali menyerang :(

Salam.

Dah lama Qistina tak sakit2, sejak awal Selesa gitu Qistina start batuk2 kecil lama2 jadi batuk besaran sampai tercungap2 dia tak leh nak bernafas sgt. Hari Khamis daku MC utk Qistina. Pagi tu decide nak g DEMC tapi en somi ckp nak pegi U**A. Daku bukan hapa Qistina dpt treatment dia dari DEMC kan so mesti la doc tau history dia dan apa patut buat kan. Ni dia dpt ubat salbutamol + ubat lelah? WTH.. Qistina tak lelah pon terus kasi ubat lelah?? Hati daku ni gundah gulana la nak kasi ka tak ubat tu. Then terus tanya doc yg incharge dia ritu. Doc tu ckp tak yah kasi pon ubat lelah tu. So ari Jumaat tu da tak kasi.

Ari jumaat aku kije. Ptg balik amik Qistina tgk batuk dia makin serius. Bernafas pon sgt susah. Minum susu pon payah yg amat. Doc suh dtg esoknya tapi aku tak leh tahan la tgk anak tak bermaya cam tu. Nafas pon susah. Risau yg amat. Terus mlm tu p DEMC. Nasib diorg bukak sampai kul 9 ritu. Alhamdulillah... doc yg incharge Qistina takde tapi check doc lain. Pon sama je pendapat mereka tak yah kasi ubat lelah tu. Tapi Qistina kene admitted la sebab payah sgt nak breathing. Amik neb 3 jam sekali. Mlm tu baru dia bole tdo. Itu pon lepas 3 kali neb. Nangis2 daku mlm tu. Sedih sgt tgk anak camtu. Huhu... selama ni asek senyum dan gurau kali ni senyum pon tak siap nangis sebab tak tahan tak leh bernafas + batuk tak henti2.

Paling best, aku dpt call dari **** marah2 aku ckp nape bawak anak aku p spital. Patut biarkan dia sembuh sendiri je. Aku rasa nak marah gila tapi pk aku tak leh nak marahkan dia aku wat dekkk je. Aku terangkan elok2 lagi. Ubat yg DEMC kasi ni bukan ubat lelah. Dia just kasi nak suh lung Qistina tu clear kahak. Dibiarkan bole melarat ke pneumonia. Lagi bahaya! Skrg kita mencegah bukannya nak kasi melarat dan doctor jarang yg kasi ubat yg membuatkan kita lagi melarat! Waaaaaa sakitnya jiwa dah la susah ati anak sakit bole plak nak marah2. Nak je drop phone. Sabar lagiiii sabarrr... setan pon dok hembus api kemarahan neh... Kalo lagi melarat nak ke dia jaga Qistina. Kalo apa2 jadi nak ke dia tanggungjawab?

En somi lak p company trip jumaat pagi tu bertolak ke terengganu. Dah call nak cancel pegi tapi macam2 ugutan dia dpt. Nnt esok2 mcm2 hal la itu la ini la. Apa punya kompeni la. Anak sakit pon bole paksa pegi lagi. Cam CELAKA la.!!! Serius aku benci dgn majikan yg bengong camni! Kebajikan bukan nak jaga sgt pon. Dah tu en somi ckp pehni kompom dia tak join da kompeni trip thn2 depan. Bukan pegi dpt apa2 pon. Pegi berlelah je. Mmg aku emotionally tak stabil semalam due to this kind of things happened. Dah en somi pon kene marah sbb berkeras nak pegi ke U**A tu.

Skrg Qistina da makin ok tapi nafas dia still lagi berbunyi2. Masih agak tersekat2 blocked dek hingus. Harini menyusu da makin ok. Alhamdulillah.. part tu paling suka. Ya la... ibu mane tak risau kan tgk anak tak berapa nak menyusu dan mkn ni. First time Qistina meragam camtu. Huhu...nangis2 ibu tau. :( Semoga Qistina cepat sembuh ya nak. Boleh praktis jln byk2. Hehe....

p/s :: Ibu berhutang entry birthday utk Qistina. Bila la nak wat karangan. :)


07 October 2011

Busy like a bee

Salam.

Ya macam tajuk kat atas sinun... daku mmg superrrr busy minggu ni. Nak update blog tak sempat langsung! Ini pon dok wat kije. Ngintai2 sket blog. Kalo tak nak BW pon tak sempat. Sedih tak? Byk lak request dari client. Berduyun tiba.. haih... naseb la. 

Entry utk birthday Qistina pon tak buat lagi. Celebrate gitu2 je. Makan2 dgn family yg ada je. Awal2 ingat nak ajak2 member sekali. Tiba2 en somi minta mkn ptg tu juga. Mane la sempat nak jemput immediate org kan. Kek pon beli hat kecik dan mane yg ada je. Uhuhu... tak pe Qistina, insyaAllah bila umah da bosar sket tak pon ada tempat dan budget lebey ibu dan ayah buat utk Qistina k.


Semoga ada masa nak wat entry jiwang karat utk Qistina. ;)