CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

15 March 2015

Kepulangan Ibunda dari Umrah

As-salam.

Alhamdulillah Ibunda tersayang selamat pulang ke tahah air pada 7hb March 2015 jam 5 petang. Gembira melihat dia selamat menjalankan ibadah di Mekah. Nampak mami keletihan akibat waktu perjalanan yg panjang. Mlm tu pula mami terus pulang ke Kelantan. Selama ni tak pernah bawa beg lebih dari 30kg. Mula-mula beli tiket balik ke kb, dah cari option extra luggage dlm mas booking flight tapi nan hado. Huhu... Bila check in tanya kaunter of course jawapannya "saya tak tahu" dan diorg caj rm55 utk per blok dan maksimum kg per blok adalah 5kg je! Sangat cekik darah hokey dah la takde option bila beli tiket online. Rasa keciwa dgn MAS. 


Sekarang, mami tidak sihat akibat perubahan cuaca. Huhu...demam, batuk dan selsema. Alhamdulillah ketika beribadah disana, mami dikurniakan kemampuan dan kesihatan yg baik. Doakan ibundaku ni cepat sembuh ya. Amin. Sekarangkan cuti sekolah dah bermula, kami tiada coti utk pulang ke kampung. Cuti byk abes awal-awal lagi bila ujian kesihatan anak-anak dua bulan berturut. Alhamdulillah anak-anak nampak makin sihat dan I juga makin sihat. Ada hikmahnya dan sakit itu salah satu penghapus dosa-dosa kecil. Nah velanja gambar anak-anak daro harta dunia akhirat. Moga membesar menjadi hamba Allah SWT yg solehah, anak-anak yg baik dan berjaya di dunia & akhirat. 

Amin.