CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

27 February 2012

Port Dickson

Salam.

Lama tak hapdate kan.. Huhu... mcm biasa la kalo dah lama tak update ni biasa akan post entry citer dah lama diperam. Lepas cuti mmg busy.. sedaya upaya nak balik awal dari kije. Ye azam tahun baru ni adalah mau pegi kije awal dan balik awal. Hehe... tapi apakan daya, pegi awal tu dah berjaya balik awal tu kurang berjaya. Sampai sekarang dah 3-4 kali balik lewat ya. Balik kul 6 tu kira awal la tu. Ini balik kul 9mlm. Huhuhu... cian anak ibu. Asal balik lewat je kompom dia tdo sambil menangis2.

Ok la tak mau cite sedih2 ni. Nak cite pasal ceria2 aje. Masa cuti CNY ritu... wooohooo lama kan cerita ni. Hehe.... mula2 plan nak ke air terjun. Pastu last minit tukar tempat sbb en somi kata jom la ke PD. Lagi pon ai tak pernah ke PD. Kesian tak? Huhu... plan nak wat bbq so apa lagi even berdua je. Makanan macam ape ntah bykkk.. kesian perut ai. Qistina dpt mkn ikan bakarrrrr. Suka tgk dia dok mengadap mcm tu. Hehe... oh ya ni juga pantai pertama Qistina pegi. Ingat nak mandi2 la. Sekali sampai, org nak ke PD tu dah berderu2 ramai. Berlumba2 nak pegi sana tu. Daku lak cam jakun tgk kete byk sgt.

Sampai je kat PD, mak aihhhhhh ramai gila umat. Jammed ok jammed... Pantai penuh dgn manusia. Sampai tak nampakla laut tu.. haha.. gila ah. Pastu baru teringat ada ke tempat nak bbq ni nnt. Nak mandi tu tak tau la camne nnt. Bole ke tak.

Round2 cari port sampai 2-3 kali pusing baru la jumpa. Tempatnya teduh dan dekat dgn pantai. Sebabkan ini first time daku sampai sini. Memang seperti apa yg mereka cakap, pantai ni dah tak berapa cantik. Air pon keruh je. Ye lah dah ramai org dtg dan mcm2 aktiviti ada kan. Sure la... tapi yg ok pantainya masih landai. Siap kan tempat terus usaha nak buat bbq.. amik masa gak le nak kasi arang tu jadik bara. Huhu... nasib la labu. Tapi yg bestnya memang marrrrvelous la mkn tepi pantai. Haha... daku beli marinated lamb shoulder dan ayam kat Mydin aje. Beli dah siap cepat dan bawak bekal meehun goreng dari rumah. Untuk Qistina daku kasi dia mkn roti dulu sementara nak tunggu bakar ikan dia. Beli ikan siakap khas utk Qistina.

Selepas siap mkn, bungkus tempat dan ready utk mandi manda lak. Org makin ramai kan kasi can la diorg lak guna tempat tu. Lagi pon kitorg just nak mandi pastu balik ler. Nampak benor Qistina takut air. Memang tak lepas la pelukan dia tu. Kalo lepas pon abes menjerit2. Hehe... lawak la rasa. Jejak je kaki ke air laut terus gurh berdentum. Huhu... tak sampai 10 minit hujan rintik2 pon turun. Pe lagi cabut la. Balik ler pe nak tunggu... nampak benor takde rezeki nak mandi pantai. Huhu...

Ini la cerita pada cuti2 CNY. Tak mo balik kg sbb kompom jammed. Meh layan gambar lak.




















11 February 2012

Selamat Pengantin Baru Buat Sahabat Sepenjenayah

Salam.

Akhirnya kawan ku ini telah selamat menamatkan zaman bujang yg penuh pancaroba. Hehe... welcome to the club yeah... Oh zaman mak dara juga bole dikatakan lebih onak dan duri ya. Cuma kemanisan berbahagia bersama insan tersayang tu lagi manis bila kita menjaga hubungan sebaiknya.

Daku doakan kamu dan cikgu berbahagia berkekalan hingga ke anak cucu dan akhir hayat. Amin. Mesti niat utk berumahtangga itu yg pertama adalah kerana Allah S.W.T. InsyaAllah terjamin kebahagian rumahtangga. Hehe... okeh tazkirah da abes.

Bercerita mau ke majlis itu bukan main lagi ku bersiap awal2 dgn Qistina. Ikut ayahnya p servis kete. Nanti terus ke majlis tak perlu singgah balik umah dah. Tapiiiiiiii ya Allah, suh dtg servis kul 11.30 tapi kul 12 da rehat. Ada ka patut.. tunggu pomen2 tu rehat da sejam. Blom servis lagi tu. Huhuhu... dah le tak prepare apa2 makanan. Kat situ pon ada makanan pon Qistina tak leh nak mkn. Cian dia... nasib ada breastaurant bergerak ni.


Sempat la solat zohor lagi kat situ. Mmg la very nice place tapi milo dah abes. Kuciwa.. top up la. Apa la pengurusan pon. Dah solat, menyusu lak Qistina sambil tunggu kete siap servis. Dalam kul 2 lebih kete pon siappppp!! Apa lagi terus menuju destinasi lerrrr....

Sampai je sana, org masih ramai lagi. Daku terlepas tgk member ni naik pelamin. Huk huk... mak sedih..terharu gitu. Sangat cantik menyerlah kau jah..bahagia tu jelas nampak kat muka kamu ye. Moga berkekalan. InsyaAllah. Amin. :)

Dah salam bagai kita jamu selera sambil kasi Qistina rasa nasi putih kosong saje. Hehe...ye itu nasi kegemaran dia skrg. Lepas tu sesi bergambar le apa lagi. Tapi tak bestnya gambar kitorg berempat blurrrrr aje sbb org yg amik tu main amik je sebelah tgn. Nak cepat la konon. Huhuhuhuhu.... sedihhh


Mood gumbira
Qistina da besar
Qistina suka jalan2
Cubaan utk berlari
partners in crimes.
Moga berkekalan. Amin.
Bersama raja sehari
Blur sket
Uuuu blurrr yg amat.
Ini wajib ada




05 February 2012

Maulidur Rasul

Salam.

Selamat menyambut maulidur Rasul.


Alhamdulillah.. masih lagi boleh menyambut hari keputeraan Nabi Muhammad S.A.W.



02 February 2012

Cuti Hari Wilayah

Salam.

Semalam kan coti. Walaupun pas jalan2 mood swing sket tapi rini mood gembira. Hehe... Akhirnya ada gak kek utk saya. Yeay.... Nak tgk? Sila scroll bawah.

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-




Happy nya saya dpt kek...



Haaa... Kecik pon ai tetap gumbira.

Okeh kembali ke cerita coti semalam. Hehe... Kan pegi karaoke. Tak amik gambo pon sbb kamera tak bawa. Pakai hp ja. Takde flash. So amik kat luar aje. Huhu...

Diluar RedBox


Lepas tu p mkn walaupun dlm karaoke tu ada makanan. Mostly diabeskan oleh Qistina. Maka daku pon kelaparan laaaa... Pegi ke pizza hut. Amik hat kecik sekali. Dah kenyang p jln2 pusing dlm sunway tu. Sekali teringat kat situ ada tulis Daiso. Pe lagi serbu situ. Sempat rembat brg kat situ. Hehe...

Mmg best la kat situ walau kedainya kecik berbanding outlet lain kot. Lepas tu pusing2 sambil bf Qistina. Dah tu balik la kami. Sekian...

Pizza Hut. Eat. Laugh. Share
Eh.. takde dlm list atas ni ~~ Nanges la plakk..
Kes ayahnya tarik dia jauh dari ibunya aje...
First time dtg sini
Nasib tak bawa byk duit
Masih juga borong
Menunggu lift ke parking sambil BFing
Tambah sket lagi berat kompom tak le pakai da SSC ni.

01 February 2012

Selamat Menyambut Hari Lahir

Salam.

Happy birthday to me!!

Semalam birthday daku. Tapi tak de celebrate pon. Sedih? Agak terasa la. Harini cuti sempena federal day. Pegi karaoke ganti mkn2 birthday. Kek?? Jangan tanya.

En somi kasi coklat & kad. Terima kasih.