CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

27 February 2012

Port Dickson

Salam.

Lama tak hapdate kan.. Huhu... mcm biasa la kalo dah lama tak update ni biasa akan post entry citer dah lama diperam. Lepas cuti mmg busy.. sedaya upaya nak balik awal dari kije. Ye azam tahun baru ni adalah mau pegi kije awal dan balik awal. Hehe... tapi apakan daya, pegi awal tu dah berjaya balik awal tu kurang berjaya. Sampai sekarang dah 3-4 kali balik lewat ya. Balik kul 6 tu kira awal la tu. Ini balik kul 9mlm. Huhuhu... cian anak ibu. Asal balik lewat je kompom dia tdo sambil menangis2.

Ok la tak mau cite sedih2 ni. Nak cite pasal ceria2 aje. Masa cuti CNY ritu... wooohooo lama kan cerita ni. Hehe.... mula2 plan nak ke air terjun. Pastu last minit tukar tempat sbb en somi kata jom la ke PD. Lagi pon ai tak pernah ke PD. Kesian tak? Huhu... plan nak wat bbq so apa lagi even berdua je. Makanan macam ape ntah bykkk.. kesian perut ai. Qistina dpt mkn ikan bakarrrrr. Suka tgk dia dok mengadap mcm tu. Hehe... oh ya ni juga pantai pertama Qistina pegi. Ingat nak mandi2 la. Sekali sampai, org nak ke PD tu dah berderu2 ramai. Berlumba2 nak pegi sana tu. Daku lak cam jakun tgk kete byk sgt.

Sampai je kat PD, mak aihhhhhh ramai gila umat. Jammed ok jammed... Pantai penuh dgn manusia. Sampai tak nampakla laut tu.. haha.. gila ah. Pastu baru teringat ada ke tempat nak bbq ni nnt. Nak mandi tu tak tau la camne nnt. Bole ke tak.

Round2 cari port sampai 2-3 kali pusing baru la jumpa. Tempatnya teduh dan dekat dgn pantai. Sebabkan ini first time daku sampai sini. Memang seperti apa yg mereka cakap, pantai ni dah tak berapa cantik. Air pon keruh je. Ye lah dah ramai org dtg dan mcm2 aktiviti ada kan. Sure la... tapi yg ok pantainya masih landai. Siap kan tempat terus usaha nak buat bbq.. amik masa gak le nak kasi arang tu jadik bara. Huhu... nasib la labu. Tapi yg bestnya memang marrrrvelous la mkn tepi pantai. Haha... daku beli marinated lamb shoulder dan ayam kat Mydin aje. Beli dah siap cepat dan bawak bekal meehun goreng dari rumah. Untuk Qistina daku kasi dia mkn roti dulu sementara nak tunggu bakar ikan dia. Beli ikan siakap khas utk Qistina.

Selepas siap mkn, bungkus tempat dan ready utk mandi manda lak. Org makin ramai kan kasi can la diorg lak guna tempat tu. Lagi pon kitorg just nak mandi pastu balik ler. Nampak benor Qistina takut air. Memang tak lepas la pelukan dia tu. Kalo lepas pon abes menjerit2. Hehe... lawak la rasa. Jejak je kaki ke air laut terus gurh berdentum. Huhu... tak sampai 10 minit hujan rintik2 pon turun. Pe lagi cabut la. Balik ler pe nak tunggu... nampak benor takde rezeki nak mandi pantai. Huhu...

Ini la cerita pada cuti2 CNY. Tak mo balik kg sbb kompom jammed. Meh layan gambar lak.




















1 comment:

mizah said...

hehe nik...lewatnye sampai kul9 malam? biasalah kerja camtu kan...teringat dulu masa pregnant auni mizah pernah stay sampai jam 2pagi...kenangan betul...cuma bila masuk keje yg kat amcorp memang terus goyang kaki, 530pm balik...hehhe... syok la dapat jalan2 hari cuti..mizah ni gak duk terperuk je kat rumah...hihihi