CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

27 December 2011

Besday En Suami

Salam.

Semalam birthday hubby yg ke-33. Dia ckp tak pe expose angka umur dia. It just a number..haha... yo lah. Ferasan muda jugak hubby ku ini. Semalam juga sempat la buat majlis kecil2 sahaja. Sambut bersama family yg ada saje. Dan semalam juga daku buat kek utk perrrrtama kali. Hehehe.... nerbes tahap master :p daku amik resepi dari sini. Salah satu amik resepi ni sbb daku takde mixer. Miahaha... tapi resepi ni mmg sgt moist dan sedap. Sila la ke link tersebut jika nak ye. Topping tu pon ala kadar xde tulisan pon. Hehe.. Mula2 nak keluarkan kek tu tapi disebabkan terlampau moist kot. Kek tu takleh dikeluarkan. Den pon heran banget. Huhu.. takpa la nak wat camne. Potong ler dlm loyang tu. Muahahah...

Lepas tu daku ada la buat roti jala dan kari ayam serta puding pelangi  dan amik resepi dari myresipi.com. Kari ayam tu daku dah tak ingat amik kat mane.. hehe... tapi resepi derhaka gak ler. Roti jala pon amik dari situ gak. Mmg lembut dan sedap. Bukan nak kata masakan sendiri sedap tau. Ekeke.... mmg resepi2 kat sana tu tak rugi utk cuba. Disebabkan daku sgt bz pada hari kejadian. Gambar hanya skettt je sempat snap. Alhamdulillah hampir licin semua makanan. Hehehe..

Oh ya lupa lak, puding pelangi tu tak berapa nak menjadi pelanginya sbb Qistina bole lak terjaga dari tdo terus mengamuk. Puding lak atas dapo. Huhuuhu... hubby lak pegi sopping groceries kat Mydin time tu. Adeh la... tak dak rezeki nak buat cun2. Haha... Oh ya... present mmg tak beli lagi sbb en somi ku ni cerewetttttt. Baik p beli sekali dgn dia. Aku nak belikan dia Rayban.. hampir dah beli sekali dia mau kasut la plak. Ish ish... ikut la labu. Semalam daku beri dia kad birthday aje la. Takde la romantik mane. Tulis pon tergesa2 je.

Birthday boy with daughter

Takdak tulisan ya ampun.. hehe..






















25 December 2011

Hasil dari Genting

Salam.


Pagi ni bersiaran dgn anak dan bapak still berdengkur. Entry ni entry kesinambungan hasil pergi ke genting minggu lepas. Hasil yg daku dan Qistina dapat adalah demam. Uhuhu.... daku tak pe lagi sebab pegi tu mmg still dok sakit2. Qistina ler... maybe first terasa sejukkkk yg amat ni hasilnya ari isnin kul 3 pagi tu dia demam. Tak le panas sgt tapi still membimbangkan perasaan daku ni.

Amik mc 2 hari. Keadaan Qistina kadang2 ok kadang2 demam makin tinggi. Skrg ni demam dia still ada. Dah start on antibiotik. Mata lak sakit pula. Mane jangkit tak tau la. Jumpa paed dia semalam, dia ckp skrg mmg musim baby2 sakit mata. Aduhhhh mane la dia dpt ni. Cam serik lak nak pegi tempat ramai2 org ni. Batuk pon dia da start jangkit dgn daku. Check semalam alhamdulillah paru2 dia clear.

Qistina, ibu akan jaga baik2 dlm masa cuti ni. Huhu ibu takde cuti so tak le la nak amik cuti melainkan MC aje. Bulan ni saja MC dah  berkali2. Segan la plak... uhuhu... ibu doakan Qistina cepat sembuh ya. Amin.

Ya Allah, sembuhkanlah sakit anakku ini. Ampukanlah dosa2 hambaMu ini. Engkau lah Maha Berkuasa dan Maha Pengasih. Amin.



19 December 2011

Go Genting

Ini entry terperam. Huhuhu.....

Kejadian berlaku di Genting Highlands 18 December 2011. Setelah 16 tahun tak menjejak kaki ke sini akhirnya dtg balik minggu lepas. Banyakkkkkkk sgt perubahan.. haha... kesian daku ketinggalan. Tak pe la duniawi aje. 

Ini bole la dikira percutian tak terancang sehari ke Genting. Walaupun cuaca ok kat KL dan sepanjang perjalanan. Bila sampai atas, cuaca sejukkkk sgt serta berangin kuat. Naseb bawa sweater tebal utk Qistina. Hmmmm.... tak kesampaian hajat nak bermain outdoor theme park. Hehe.... ada hati tuuuu. :p main indoor pon jadi lerrrr.. last dtg situ pon dah tak ingat main apa. Ramai gak org dtg walaupun cuaca tak seberapa baik. Adik2 ler yg seronok bermain. Menunggu masa nak naik satu2 permainan tu ya ampunnnnnn lama benar. Lenguh kaki menunggu bukan bermain. Huhuhu.... walaupun tak memenuhi piawaian tapi still enjoyyy.. Lagi2 Qistina ler enjoy tgk org! haha....
Tak reti daku nak bercerita lagi layan gambo aje la ye. En somi jadi tukang driver je. Dia tak mo join biar pon ada family ride. Huhu... sadis..



OTW naik

Berkabus sejukkkk

Sepanjang perjalanan Qistina tdo
Dah sampai cuaca sejuk amat

Mari kita hangatkan badan

Indoor

Posing dulu before main

Transformer suka Qistina
Naik train

Beratur nak naik family ride

Qistina good girl
beratur nak naik roller coaster

Ramaikan manusia

Adik2.

say cheeseeeee

Posing tepi tingkap yg sejukkkk
Qistina and papasu

Qistina dgn mamasu lak

Posing khas dari Qistina

Bila lagi nak pegi ya.




Meroti lagi

Salam.

Okeh mode meroti datang lagi. Kali ni buat gitu2 jer. Huhu... takde la excited tapi kan sebab tekak ni nakkk sgt roti so buat la. Takde la sesedap kat kedai tapi masih bole dimakan. Hehehe.... Resepi amik kat myresipi.com. Kat situ byk sgt resepi roti yg best2. Hehe... 

Oleh kerana tak sabar nak ngap dan masa yg suntuk, hanya beberapa gambo je amik. Serta terselit pancake yg superrrr gebu. Hehe.. sila la menjamu mata walaupun tak cantik :p


Hotdog roti sebelum bakar.Selepas tak dan amik gambo
Mozarella cheese bun.
Pancake gebusss

Team activity

Salam.

Laporan kali ni mengenai team aktiviti. Enjoy the moment. Last week team activity. Memang minngu lepas minggu bersuka ria. Hilang kejap stress, Hihihi... First tu tgk movie 14hb December. Tengok cerita Puss In Boots. Haha.. memang lawak citer tu. Maaf la time tu takde rasa nak amek gambo. Review citer tu ok la. Bole release tensi. Lawak dan comel yg amat. Lagi citer tu masih ada pengajaran yg diselitkan. So takde la citer lawak semata.

Esoknya tu ada breakfast sama2 kat Delicious restoran. Environment mmg tip top. Makanan ya cukup utk perut den ni. Pehtu rasa dia.. ok la not so bad. Makanan dia nak kata sedap sgt tu takde la. Nak kata tak sedap pon tak gak. Makan nasi lomak ajo. Dlm tu ada rendang ayam, keropok, telur rebus, sambal ikan bilis mcm nasi lemak biasa tu. Gambar makanan takde sebab pelahap sgt dah abes mkn baru teringat nak amek gambo. Heheh....

team member

Menu
Table
Environment
Menu



 Hah ini lak kesah waktu lunch hour. Kami lunch di red box the gardens beserta berkaraoke. Hehe... tak pernah lagi karaoke. Ini la first time masuk red box. Jakun jap. Haha... motip join aktiviti ni hanya nak makan aje. Miahaha... bab2 lagu haram satu pon tak ingat. Lagi ler nak nyanyi? Ok ok takde la pandai pon. Ala2 baca buku ada ler. Hak hak hak... byk dgr org lain nyanyi. Tak pon join time korus je. Hehe... sora pon tak leh kuarkan sgt. Dah serak akibat batuk. Uhuk2... apa2 enjoy time tu. Sora takdak tapi jerit2 release tensi. Hehe... LOL

 

Aksi2 mereka ber karok :D
Ini geng ferempuan
Sanggup berenti nyanyi nak posing jap
Eksyen lebih.. miahaha..
Org nyanyi daku tukang amek gambo
Muka2 puas jerit :D

Nawwar Qistina First Day Out

Salam. 


Entry ni lak nak citer pasal anakanda first time main2 playground kat luar. Hehe... seronok gak tgk dia explore dunia luar. Lagi pon skrg ni lah masa anak2 kecik membina minda mereka dgn lebih luas kan. Outing ni sekali dgn kaum family yg lain. Kakak2, adik2 dan sepupu sepupu semua pakat join berkelah kat padang sebelah sekolah tamil sec 7 shah alam. Kat situ ada org jual durian. Dah pon plan nak mkn durian siap bawak pulut dan sebagainya. Hehe...

Sekarang cuti sekolah so adik2 pakat2 dtg sini. Main2 dan jalan2. Skrg musim durian apa lagi gomo durian!!! Awal2 anakanda beta agak awkward sebab dah ler first time pakai sandal. First time gak jalan2 keluar ni. Hehe... lawak pon ada. Tapi seronok. Sebab seronok sgt tu la asek lupa amek gambor dia dok ber explorace :D

First time dia main buai. Ok dia sgt gayat. 2 kali buai dah menjerit tak nak kene buai dah. Suh jalan2 dia p pusing2 dekat ibu dia je. Haha... sgt tak konpiden nak pegi jauh. Lagi pon dia mmg tak nak pegi dgn org luar tak dikenali. Tapi still nampak dia gembira dan teruja tgk byk mende lagi. Hehe.. dia nampak kucing. Menjerit2 panggil kucing. Nampak burung2. Dan juga nampak kanak2 lain dok bermain. Tergelak2 sorg2 dia. Hehe... seronok tgk anak kita membesar :)
Ingat nak pegi lagi. Nak kasi dia rasa tekstur pasir, rumput dan lain2 :) Tak nak le perap anak sampai dia tak kenal dunia luar.

Antara family yg datang

Sandal dah ilang?
Saya gayat nak turun la ayah
First time naik buai. Gayat tak mo bergerak sgt. :)

Jgn gerak saya gayat.
Wahhhh berangin. :D


The Better Ipsos Annual Dinner 2011

Salam.

Wah... sgt bersarang la ini punya blog. Ampunnnnn blog.. ai manyak bizi ini bulan. Harini pon bgn pagi2 rasa tak sihat sebab itu la MC rini then terus bole berbelog sementara si kecik ini tdo. Dia pon demam. Huhu....

Okeh, nak start citer dgn dinner kompeni ai 9/12/2011. Yaaa.... da lama tak join  sejak pregnant ritu. Huhu... apa lagi hati mau pegi la. Makan sedap2...hehe... kali ni tema kompeni ni Glamorous nite. Well ai pakai baju raya aje. Miahaha.... tujuan utama adalah utk cabutan bertuah ( tak dpt pon ) dan juga makanan. Dinner bertempat di KLGCC damansara. Well very nice view and superb environment. The food was ok but the dessert were best. Hehe... kompeni ai siap buat ala carpet merah dan tempat bergambar u.. wahhh terasa cam kat hollywood la plak. Verangan sekejap. Op kos ai takde make up bagai. Dilarang keras oleh en suami. Hanya dibenarkan makai celak sahaja. Oke la kan.. dari kuyu cam tu je. Haha.. alasan beliau tak mo org lain tgk ai. ( mcm ler ai ni cantekkk sgt ye.. idak ler pon ). Tempat solat dia pon cantekkkk, sejukkk dan selesa lah.

Jom cerita pasal masa mengepam before p dinner. Rutin itu takkan ku tinggal sama sekali. Udah ler drop benor ni. Huhu... daku p umah member utk bersiap kul 4.30 so kul 3.30ptg tu sempat ler berpumping bagai dulu. Hehe... then sampai umah member kat damansara, kul 6ptg tu daku pam lagi. Haaa..sempat lagi tu kan. So takde la nak kata takde masa. Fikir mcm bersolat la pam ni. Okeh... 6.30ptg gerak, kul 8mlm diorg start majlis. Sempat juga daku nak solat. Sampai je surau kat situ.. wahhhh teruja. best giler. Sejuk dan nyaman. Rasa tak mo join dinner lak ahask.. :p Okeh..dinner abes kul 11.30mlm. Walaupun ada sesi let's dance, malas daku nak join. Buruk la bercampur aduk bergoyang2 ni. Kebanyakan yg join joget tu pon non muslim ajoo. So apa lagi angkat kaki blah la. Perut pon da kenyang. Hehe.. Wokey siap cerita dinner.. sila la layan gambo tak seberapa neh.. next entry cerita lain lak :)


Hiasan meja. Cantekkk
Dengan opismate
The stage
Game kumpul barang pelik :p
Team/semeja photo shoot by amatur. Hehe
Persembahan magic
Lagi dgn opismate
Persembahan terpaksa dari big bosses
lagi big bosses punya persembahan
CEO performance terpaksa :p. lawak nak mampus
Ini la tempat photoshoot. Gambar org lain ya







Sekian laporan dari