CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

27 December 2011

Besday En Suami

Salam.

Semalam birthday hubby yg ke-33. Dia ckp tak pe expose angka umur dia. It just a number..haha... yo lah. Ferasan muda jugak hubby ku ini. Semalam juga sempat la buat majlis kecil2 sahaja. Sambut bersama family yg ada saje. Dan semalam juga daku buat kek utk perrrrtama kali. Hehehe.... nerbes tahap master :p daku amik resepi dari sini. Salah satu amik resepi ni sbb daku takde mixer. Miahaha... tapi resepi ni mmg sgt moist dan sedap. Sila la ke link tersebut jika nak ye. Topping tu pon ala kadar xde tulisan pon. Hehe.. Mula2 nak keluarkan kek tu tapi disebabkan terlampau moist kot. Kek tu takleh dikeluarkan. Den pon heran banget. Huhu.. takpa la nak wat camne. Potong ler dlm loyang tu. Muahahah...

Lepas tu daku ada la buat roti jala dan kari ayam serta puding pelangi  dan amik resepi dari myresipi.com. Kari ayam tu daku dah tak ingat amik kat mane.. hehe... tapi resepi derhaka gak ler. Roti jala pon amik dari situ gak. Mmg lembut dan sedap. Bukan nak kata masakan sendiri sedap tau. Ekeke.... mmg resepi2 kat sana tu tak rugi utk cuba. Disebabkan daku sgt bz pada hari kejadian. Gambar hanya skettt je sempat snap. Alhamdulillah hampir licin semua makanan. Hehehe..

Oh ya lupa lak, puding pelangi tu tak berapa nak menjadi pelanginya sbb Qistina bole lak terjaga dari tdo terus mengamuk. Puding lak atas dapo. Huhuuhu... hubby lak pegi sopping groceries kat Mydin time tu. Adeh la... tak dak rezeki nak buat cun2. Haha... Oh ya... present mmg tak beli lagi sbb en somi ku ni cerewetttttt. Baik p beli sekali dgn dia. Aku nak belikan dia Rayban.. hampir dah beli sekali dia mau kasut la plak. Ish ish... ikut la labu. Semalam daku beri dia kad birthday aje la. Takde la romantik mane. Tulis pon tergesa2 je.

Birthday boy with daughter

Takdak tulisan ya ampun.. hehe..






















2 comments:

mizah said...

hihihi....rajin nik.....loyang tu tak oles dgn butter kot nik, sebab tu melekat--->sebab mizah pun selalu lupa oles n melekat...hahahaha

Sima said...

haha... dah oles mizahh.. maybe sbb terlampau berat or nik oles sket kot. tak tau lerrr... pasni nak try lagi. huhu.... harap2 bole keluarkan. hehe...