CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

19 December 2011

Nawwar Qistina First Day Out

Salam. 


Entry ni lak nak citer pasal anakanda first time main2 playground kat luar. Hehe... seronok gak tgk dia explore dunia luar. Lagi pon skrg ni lah masa anak2 kecik membina minda mereka dgn lebih luas kan. Outing ni sekali dgn kaum family yg lain. Kakak2, adik2 dan sepupu sepupu semua pakat join berkelah kat padang sebelah sekolah tamil sec 7 shah alam. Kat situ ada org jual durian. Dah pon plan nak mkn durian siap bawak pulut dan sebagainya. Hehe...

Sekarang cuti sekolah so adik2 pakat2 dtg sini. Main2 dan jalan2. Skrg musim durian apa lagi gomo durian!!! Awal2 anakanda beta agak awkward sebab dah ler first time pakai sandal. First time gak jalan2 keluar ni. Hehe... lawak pon ada. Tapi seronok. Sebab seronok sgt tu la asek lupa amek gambor dia dok ber explorace :D

First time dia main buai. Ok dia sgt gayat. 2 kali buai dah menjerit tak nak kene buai dah. Suh jalan2 dia p pusing2 dekat ibu dia je. Haha... sgt tak konpiden nak pegi jauh. Lagi pon dia mmg tak nak pegi dgn org luar tak dikenali. Tapi still nampak dia gembira dan teruja tgk byk mende lagi. Hehe.. dia nampak kucing. Menjerit2 panggil kucing. Nampak burung2. Dan juga nampak kanak2 lain dok bermain. Tergelak2 sorg2 dia. Hehe... seronok tgk anak kita membesar :)
Ingat nak pegi lagi. Nak kasi dia rasa tekstur pasir, rumput dan lain2 :) Tak nak le perap anak sampai dia tak kenal dunia luar.

Antara family yg datang

Sandal dah ilang?
Saya gayat nak turun la ayah
First time naik buai. Gayat tak mo bergerak sgt. :)

Jgn gerak saya gayat.
Wahhhh berangin. :D


3 comments:

mizah said...

qistina nampak excited je...mesti happy je kan dapat outing main2 kat playground...pastu dah makin ayu n coml la dia!!tp, nape bukak kasut tu...hehehe hihi, aufa gak masih merangkak...hehehehe

ashra said...

hehe.comel je die ye tamo naik buai..
nanti da terer,tamau turn laks..

Sima said...

Mizah, ha ah excited sgt. sampai tak tau nak main mane satu :P

makin ayu ehh.. terima kasih vangga jap jadi mak :P haha... takpe aufa slow2 bila da ok terus ok tu. :D

Ash, skrg mmg tak mo tu. Harap besar nnt takde la terkedek2 nak main mcm mak nya tu. hehe...