CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

29 July 2011

Growth Spurt again?

Salam.

Rini bersiaran dari amcorp  mall. Ada last day training. Rini nak bercerita pasal penyusuan Qistina. Since dia start solid, intake susu dia average 7-8 botol sehari. Kalo dulu sebelum start 8-9 botol sehari bukan 24jam tau. Biasa 9-12 jam tinggal dgn BS. So product tenusuku dah berkurangan mengikut consume dia seharian dan mlm2 pon tak berapa nak pam sgt disebabkan oleh dia akan menyusu sepanjang mlm.

Nak dijadikan story mory, start 2 minggu ni Qistina minum consistent 8 botol. Dan paling best 2 hari lepas 9 botol. Pastu semalam 10 botol! Haih.... nak kene kerah balik la ni. Tak tau la apa sebab tiba2 dia consume susu byk. Sedangkan solid food tetap diberi. Adakah??? Hehe ini antara teori daku la.

Pertama sekali sebab growth spurt? Ada lagi ke growth spurt pada umo 10 bulan? Hmmm... maybe sebab musim skrg panas?? ( Oh hari2 hujan tak le pakai ). Solid food dia tak cukup?? Errrmmmm tang ini den tak mo tambah mknan dia sebab apa. Skrg pon kasi mkn bykkkkkkk... perut suda muncit. Apa lagi ye? Susu bertambah sedap lemak berkrim sebab cuaca sejukkkk so susu byk lemak. Hehe... harap2 tak berlanjutan la consume 9-10 botol sehari. Ibu bole produce 8-9 botol sahaja itu pon kadang2 7-8 botol shj. Errrmmm... ya Allah, Kau permurahkan rezeki anakku. Perbanyakkan susuku utk anakku Nik Nawwar Qistina agar ku dpt menyempurnakan 2tahun penyusuan. Amin.

Skrg ni waktu mengepam daku dah berubah sket. Huhu.. dari 8kali sehari jadi ke 5-6 kali sehari je. Sungguh tak elok kan? Dah kene mcm ni baru bergado nak pam 8kali sehari balik. Tapi kene berkorban waktu tido la plak. Nak wat camne...demi anakku terrrrsayangggggggggg. Kembali ke zaman dimana mengepam tak kira masa dan waktu tdo adalah terhad. :)




1 comment:

mizah said...

a'ahkan..kalau mak mizah dia suka cakap sebab hari ni panas bila habis licin susu yg mizah bekalkan..hehhe... harap2 cukup la kali ni si qistina demand lebih..dan, jgn stress2 ye...semoga susu untuk qistina sentiasa cukup! :)