CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

17 July 2011

Homemade pie

Salam.

Dah lama rasanya tak update kan. Hehe..ini susulan dari bebelan tu post sebelum ni. Akhirnya setelah 2 hari membuat persiapan, pie apple + kurma + pear selesai dibuat dan dibakar. Selamat masuk dlm perut da. Resepi tersebut menggunakan pie apple hijau, so dia punya crust tu agak manis. Lain kali kalo nak letak kurma tak yah letak gula byk2. Hehe..sedap jugak dimkn panas. Oh ya, crust pie tu byk lebihan bila wat hiasan bole lak dia jatuh. Sabo aje la. Kije pon nak cepat kan. Qistina asek dok melalak je. Sedih sgt ibu dia p wat kije.

Resepi tu daku copy dari sini. Sukatan dia agak byk. Daku pon main aci sukat je. Penyukat yg ada pon wat hal. Da lama tak guna da jadi ting tong da. Mkn habuk byk sgt kot. Pasni ingat nak buat kek pisang lak. Alasan pon sama sebabnya stok utk Qistina tapi dia tak le mkn. Reason pon sama cam apple. Skrg menu Qistina bubur + carrot + bayam. Dok ulang yg tu je la. Baru start kasi ayam dah kene demam campak. Stop kejap tunggu sampai dia betul2 sembuh nnt baru nak kasi balik. 

Ok la jom layan gambo lak yg tak seberapa ni. Ini la hasil dia. First time buat ni. Kekeke...

Lebihan pie crust jatuh suda....
Hasilnya.. yummehhh...



No comments: