CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

02 July 2011

Update Qistina

Salam.

Pagi td pegi follow up utk Qistina sbb dia kene warded 2 minggu lepas kan. Huhu...dah la baru kuar ward terus kene demam campak lak. Plus lagi satu dpt tau ada infection kat dlm mulut dia tu. Ala yg putih2 tu. Doc dah kompom kene infection. Huhuhu...cian anak ibu patut la kurang menyusu. Ibu dah perasan dah putih2 tu. Harap2 lepas ni sembuh terus. InsyaAllah. Amin.

Skrg ni umah dok dibaiki barang2 yg dah lama aku idam. Patut before aku abes pantang lagi. Nak wat camne tak dpt permission. Lagi satu ventilator dah rosak. So baiki jugak yg ini. Umah aku ni kalo takde ventilator mmg terperap je udara. Tak elok kan. Beranda ada bahagian tepi umah tapi sebabkan umah aku ni tingkat 1 bawah umah tu ada buat tambahan bahagian blkg tepi betul2 kat beranda aku ni. Nak jadikan cerita, org2 takda akai bodoh ka hapa pegi dok buang sampah dari tingkap diorg tu ke bawah. Berkumpul la plak depan beranda aku ni. Bangang nak mampus okeh. Bukan sampah kecik2 siap plasterin buat bungkus tv pon dibuang. Kotak2 tak yah cite la. Dah jadi mcm2 sarang dah. Huiiii hangen aku. Dah dibersihkan tak lama sehari tu kumpul  balik sampah2 tu. Mmg superbbbbb bangang la. Ish lari tajuk lak.

Qistina, campak dia nampak dah makin kurang. Harap2 cepat la sembuh. Kesian nampak muka merah2. Badan merah2. Huhuhu.... Demam, batuk tok sah cite la. Mujur gak p check tadi doc ckp lung dia clear. Takde sign of kahak a.k.a broncho jahat tu. Segala pantang larang cuba diaplikasikan. Huhuhu... ramai yg suh kasi dia minum air kelapa. Tapi nenda terchenta Qistina tak kasi dia minum lagi. Katanya biar ruam2 tu hilang dulu. Baru kasi minum + mandikan dgn air kelapa. Aiiii ikut je la kata org tua kan. Lagi pon mami suh monitor demam je. Jgn kasi panas sgt risau mende  lain lak. Huhuhu.... Qistina, ibu kalo bole coti lama dah lama ibu cuti. Ini pon dah 2 hari ibu cuti. Isnin nnt mmg kene pegi kije gak.Haiiiii bila la ibu bole dok umah goyang2 sambil jaga Qistina. Ayah ckp dia nak cuti tapi kene ada MC la. Sbb AL dah tarak. :(


Ini la satu gambar Qistina. Ruam tu naik takat bahu ja. La ni dah naik sampai kaki.




Psst :: Pagi td buat pancake. Ok la sedap tapi ropa tak chantik sbb daku takda non-stick pan. Hehe...




No comments: