CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

02 May 2011

Qistina 7month

Salam.

Happy 7th month Qistina!! Tak sangka selama ni jugak la aku nak jadik ibu bapa. Sungguh tak ku sangka. Dulu tak imagine pon akan jadi parent bole tak? Hahaha.... So da 2minggu Qistina start solid food. Takat ni aku baru intro carrot, bayam dan potato. Yg paling digemari adalah semestinya carrot. Satu mangkuk tu tak cukup lagi. kalo bole bermangkuk2. Huhuhu... kalo potato dan bayam bercinta  nak abeskan. Sabo je la. Pandai betul memilih. Oh ya susu still on sama dose mcm biasa. So imagine la mcm ne org dok ckp Qistina tembam. Huhu...

Maybe berat dia dah 9kg. Sebab dah sgt berat. Aku dah tak larat sgt nak bawak dia. Hhuuhu.. baby carrier yg ada tu pon da tak muat dah. Ingat nak beli SSC. Macam biasa la kalo dah ingat2 ni. En somi nih suka sgt delay2. Selagi aku tak mengamuk selagi tu la dok sambil lewa. :( Mencik.. sgt tak suka.

Ok. Skrg Qistina pandai nak bermain2 dgn rakan sebaya. Menjerit2 bunyi dia dok galak. Haha.. Lagi dah sgt master bergolek2. Atas bantal, atas ibu ayah pon dia golek2. Huhu... Makin jelas panggilan ibu dia. Dia panggil apa tau. Mamamamamaaaaamaammmaaa... haaa.. mama ko dia panggil. Moden tul anak aku. Mane belajar tak tau. Ayah dia tak dak bunyi lagi. Hihi... kalo nak susu pandai lak dia pegang nenen pastu buat bunyi mmmm...mmmm...hmmm... dgn nada kuat ok. 

Skrg da pandai nak ikut kemana sj ibu dia pegi. Penat okeh. Nak bawak dia kehulu kehilir. Kalo ada ring sling ok la. Dan tak nak dgn org lain langsung. Kalo pegi jauh sket menangis bole tadah air mata. Huhu.. dgn ayahnya pon tak nak. Dia ok dgn rakan sebaya shj. Haih... pandai tul. Nnt la update gambo2 dia. Tak sempat nak upload. Ni pon Qistina dah dok mencari ibunya. Daaaa.....




3 comments:

ramizah said...

pandainya qistina...nanti upload je..suka tengok gambar rakan sebaya aufa..hihihi

hasnolleilla said...

qist 9kg nik? maju kedepan btul..mesti lenguh nak dukung lama2..
ainuddin xcek lagi brapa berat terbaru..this week kut baru g klinik..

pandai qist yer..bab panggil mama tu xtahan..hihi bab xnampak org pastu nangis lagi la..haru nak bawak kehulu hilir..aish..sabo je la kan nik..

Sima said...

ramizah : nak hapdate ni. Qistina dok tso ok la. Hehehe.... nak tgk aufa jugakk. :D

hani : ha ah 9kg kot. mmg lenguh la. setakat sesaat dua ok lagi la nak dukung. dia tak kesah kalo tak dukung asal jgn tinggalkan dia. haru tak?? kalo nik mandi huiii dia punya menangis bagai nak rak. pagi ni nik nak g klinik gak sbb dia demam la. demam nak beralih bulan kot. :(