CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

09 May 2011

Asyik sakit je...

Salam.

Oh tajuk tak hengat donia. Ya bukan nak salahkan sesapa. Tapi mcm biasa ada la org2 dok berckp anak aku asek sakit je. Dah tu Allah nak kasi sakit tu.. bukannya aku mintak pon. Siap doa dijauhkan lagi ada. Sapa nak anak sakit kan?? Lagi satu org musti tanya2 breastfeed pon hampir tiap2 bulan pegi klinik. Ya.. dah Allah kasi, aku redha je. Usaha utk sembuhkan anak. Yang lain2 tu kerja Allah. Kita berusaha yg terbaik utk anak. Ingat senang ke nak jadi ibu bapa ni? Ini adalah salah satu cabaran dan dugaan.

Sejak minggu lepas lagi Qistina demam. La ni makin teruk. 2-3hari lepas mcm dah sembuh. Sekali mlm tu demam tinggi lak. Pastu esok p jumpa doctor. Dpt antibiotik. Ari ahad p cucuk amik darah. Result dia takda denggi ke hape. Normal. Alhamdulillah. So continue dgn antibiotik. Tgk ptg ni camne. Tak OK pegi spital. Hati ibu mane yg tak runsing kan. Huhu... Pastu akak nik ckp, BS dia guna alor vera utk sejukkan badan anak dia. Demam lagu tu jugak. Kejap ok kejap demam tinggi. Huhuhu.. mane nak cari alor vera ne?? Sesapa tau, bgtau ya. Den mau beli. Pastu terus tanam dan simpan. Huk.. kalian yg membaca (jika ada) tlg doakan agar Qistina sihat ye.

Ibunya?? Musti la doa tiap2 kali solat. Terima kasih. Ya Allah.. sembuhkanlah Nik Nawwar Qistina. Kembalikan dia kpd kesihatan yg baik2. Amin.



Dok tunggu turn ari sabtu
Bosan la ibu..
Buli ibu!!!
Saya suka... (Tunggu turn kene cucuk amik darah + neb)
Puas ati main2 dgn ibu
Lepas kene cucuk, main2 dgn ayah lak
Saya suka lompat2. Gambo pon tak clear
Hehehe...
Cak!!





7 comments:

ramizah said...

alahai nik...sabar la dengan lalat2 yg sibuk tu ye...dah anak nak demam, nak buat macamana...ujian tu kan menghapus dosa..syukur je la kan? qistina suka lompat2 gak ek...penat kan layan budak2 lompat ni..tp qistina tak nampak macam budak demam je...tembamnye..comel! semoga cepat pulih dan lepas ni takyah demam2 kalau boleh...cian mama qistina...

Sima said...

ramizah... ye nik pekakkan aje. tapi itu la. luahan rasa jugak. ehehehe... syukur at least dosa2 kecik ni terhapus. :D

ha ah. suka lompat2. sbb tu kene ayah dia je pegang. nik tak larat nak pegang kalo dia lompat2 ni.

itu la. ramai gak ckp, tak mcm demam sbb aktif je. huhu... insyaAllah amin. semoga dia cepat sembuh. :)

ramizah said...

nik, nak aloe vera ke? aloe vera tu pokok lidah buaya kan? kalau nak, emh datang amcorp mall ni...hihi

ayu said...

nik : alahai..siannya qistina..walaupun demam, tapi ceria bukan main ye...moga cepat sembuh ye qistina... akak ada tips2 juga mengenai anak demam ni.. boleh rujuk sini ye..

http://ezurin.blogspot.com/2010/12/petua-untuk-anak-sering-demam-malam.html

Aidanisme said...

sabar lah nik.. mulut orang mmg susah kita nak kawal..

minta je dorang tu doa anak kau sihat je..

shilafaizz said...

nik, SIL pon fully BF gak anak die..tapi mcm Qis selalu demam n admit hospital..lastly die sedar sebabnye bukan susu, sebab susu ibu memang yg trbaik..sebabnye dtg dari umah BS...BS die jage 6org budak + baby trmasuk ank SIL.maybe lps sorg demam, sorg lagi..ye la even fully BF antibodi baby mmg tak bape kuat..bile ade yg selsema/demam sng jugak jangkit...sabar la ye nik, mak shila ckp selagi ank tak setahun mmg gitu la...demam la, selsema la batuk tu mmg baise.tu blum lagi demam nak tumbuh gigi, haru biru oo..hukhuk

Sima said...

kawan2... terima kasih. ye.. biasa Qistina sakit kalo teruk2 sbb terjangkit dgn org2 sekeliling. kat umah BS dia biasa dia imune dah. kali ni terjangkit dari sepupu dia lak. demam je sepupunya tu. dah sembuh. Qistina sembuh 3hari lepas kene tapi kene balik sbb umah BS anak dia pon demam. hadoiii... kene balik + batuk sekali. huhu.. sbb tu kene warded plak.