CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

30 May 2011

Majlis Perkahwinan Sepupu

Salam.

30-May-2011 baru kitorang sampai ke rumah setelah balik kampung sempena majlis kawen sepupu aiii. Kul 2 pagi you. Huhuhu.. fenattttttt mujur Qistina tak byk ragam. Dok je dlm carseat dia. Hehe... suka dia dgn carseat tu. Tak sia sia ibu pujuk ayah suh beli. :p eh melalut lak.

Ok. Sepupu aku kawen 28-May-2011. Alhamdulillah setelah diorg ni berchenta bagai nak rak sbb dah bertahun kan. ekeke... selamat membina masjid yg Allah suka. Dah halal pon dah bole kasi cucu kat mak sedara ai. Haha... sekali lafaz je. Wallahhh...mmg dah praktis lama tu..majlis tu bole dikira grand jugak la sebab sepupu ai anak sulong mak sedara. Lama tu prepare utk majlis ni. Renovate umah bagai. Fenattt tapi meriah. Aiii lak fenat memujuk Qistina. Huhu..dia la paling org geram. Ye la bam bam ai tu wajib la org nak cubit la nak dukung la. Memula ok lagi bila org dah start cubit2 ni meragam la dia. Huhu... kalo kita kene cubit pon sakit kan. Ni lagi la si kecit ibu ni. Sedih ibu..byk part majlis ni ibu terpaksa missed sbb nak sorok Qistina punya pasal.

Tema majlis warna kuning so mata mmg berkunang la. Hahaha....tapi kitorg semua gumbira. Sedara mara berkumpul meraikan mempelai. Ececece... esok majlis sambut menantu belah lelaki. Daku dan en somi mmg tak dpt nak pergi. Minta mahap byk2. Kami tiada coti. En somi la takda coti langsung. Daku lak coti AL tu dah tinggal seminggu je. Cukup2 utk raya je. Lebih2 tak bole ye. Huhu...coti daku abes utk jaga Qistina warded. Apa pon selamat pengantin baru ye sepupu ku Dihan. Hehe... semoga kamu berbahagia hingga ke akhir hayat. Amin. :)

Gambo tak leh upload lak sbb kamera abes bateri. Nnt la ai hapdate dgn gambo ye. Ai buat baju khas bole menyusu tapi kan tak bole nak apply kat kurung moden la sebab kalo berpeluh jadi sendat kene la buat betul2 zip kat bahagian B tu. Kalo tak buat kat tepi je, kurung biasa ok la bosar bole pusing2. Huhu....

Hmm...hadiah apa yg patut aku kasi ek? Haha... bukan main buat baju bagai tapi hadiah tarak kasi lagi. Ekeke... :p

Update ( 2/06/2011 ) gambo2






Selamat pengantin baru!!!

2 comments:

ramizah said...

betul la...kadang2 fobia kan bawak baby pergi majlis ni..bukan takut baby meragam, tapi risau betul tengok org2 dukung si baby..lambung la...picit2 la..siap ada yang geram sampai genggam tangan baby kuat2...aii, daku kat rumah pun tak pernah lambung2 anak..sebab tu fobia dan risau nak pergi majlis2 keluarga..hihi, kedekut kan..hihi

Sima said...

ye betul tu ramizah. huhuhu... ape la yg diorg pk. nik pon tak lambung tau. si Qistina mmg byk lebam kat kaki tgn dia. siap mcm kulit terguris pon ada. maybe ada makcik2 yg pakai baju2 manik2 ni kan kene kat kulit dia. cian darah2 ha... :(