CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

01 May 2011

Hasil Rembatan pada Motherhood 2nd Expo kat MV - N3 basi

Salam.

Hehe.. ini entry basi utk expo MV ritu. Seblom gomen wat pengharaman botol bpa tak free nih, da lama aku nak cari botol utk serve sbg feeding purpose only. Sebabnya utk menghindarkan colic. Sejak akhir2  ni aku perasan Qistina colic byk kali gak. Walaupun dia nampak relax je, takde la nangis ke hape tapi bila check perut tu bunyi kuat gak. Mujur tak keras aje la. Alhamdulillah. Sebab tu mencari2 nih. Then sebab da capai target exclusive BF utk 6 bulan nih, bole la nak start solid food. So mencari jugak la bahan2 utk prepare brg solid food dia. Hehe..

Botol mmg suka Avent. So rembatla 9 biji time tu. Mmg murah la berbanding rege retail biasa kan. Pastu utk bekal solid food dia kat umah BS nnt pon guna bekas container dari Avent gak. Siap bole letak susu lagi. Hehe... suka suka. Iyo la anak pertama byk la berhabis sbb serba takde kan. Kalo da ada daku recycle aje le. Tak mo la bazir2 nih. Dan sempat aku rembat nursing bra dan blouse. Yo la kan naik lunyai da nursing bra yg ado tuh. :p

Sempat jugak rembat mainan mobil utk Qistina. Letak kat baby cot dia. Sebenar nak tgk kerusi gak sejak2 nak start solid food nih. Tapi sampai la ni tak beli2. hahaha.. skrg dah nak ada second motherhood and baby fair dah. baru nak publish entry. haha... sgt la basi okeh. Nnt plan nak beli SSC dan carseat kat second baby fair ni. wokeh..






No comments: