CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

31 May 2012

Dari Dapur Kak Zu (Kelas)

Salam.

Hari ahad lepas, daku dan kawan2 dah komplot nak join kelas baking ni. Orang yg handle kelas ni namanya Kak Zu. Kelas di buat kat rumahnya aje. So satu kelas tu beberapa org aje la. Based on kita punya demand. Hehe.... mcm daku dan kawan2 berempat sahaja. Amik utk 2 kek sekaligus. Sungguh byk ilmu yg diperturunkan. Tak rugi belajar walaupun daku belajar kek bukan utk amik tempahan, tapi kalo org nak tempah ai terima aje (keh keh keh). Rezeki jangan ditolak.

Kek yg dipilih adalah Russian Black and White dan Rainbow kek. Niat daku nak buat la nnt rainbow kek utk celebrate birthday Qistina bulan 10. Hehehe... awal2 da plan kan ;) ye la ralat gak masa 1st birthday dia, gitu2 ja. InsyaAllah ada la planning sket2. Hehe.... Okeh berbalik pada kelas tu. Daku dan 2 org lagi ( Shila dan Nuyu ) plan nak jumpa kat KL Sentral dan naik komuter turun dekat2 kawasan umah Kak Zu tu. Nanti Pija amik kami...weeee.... heheh... tapi ada la sedikit kelewatan atas2 sebab tak dapat dielakkan. Ehhh bukan ai tau.. ai siap sempat breakfast lagi menunggu kawan2. Hehe..... dan train ke Seremban pon time tu slow sebab ada landasan dok baiki. Ini kata Nuyu sebab dia naik train mmg ke Seremban. Asal nak jumpa kat atas terus jumpa dlm train aje. Hehehe.. rasa lawak pon ada ;).

Okeh meh kita layan gambo sedikit time belajar kat umah kak zu. Daku ni sepanjang dok belajar tu kejap2 jilat ( perangai mcm budak2! ). Sedappp ooooo... Kelas ni jenis hands on. So kak zu buat sedikit dan tunjuk camne nak buat pastu kitorg sambung sampai abes. Memang praktikal tu ada bukan demo ya. Terima kasih pada Kak Zu sudi mengajar kitorg. Kelas tu start dlm kul 9.30 pagi abes dlm pukul 2.30 petang. Lunch disediakan.. sedap nasi ayam tu Kak Zu. Tu sebab ai bertambah2 makan. Dasar tak malu eh. Hehe... oh ya, TQ Pija dtg amik dan anto kami. :)

Dari kiri : Shila, Pija dan Nuyu.

Kak Zu menerangkan tips2

Rainbow cake batter

Dah siap baking tunggu sejukkkk

Hehe... Kak Zu cam nak ugut org ;)

Picit pija jgn tak picit

Haaa ni sesi deco2 lak

Rainbow cake tersusun da tu

Cantekkk kan ;P

Ahhh gambo daku dok deco rainbow cake.

Ini la hasilnya... :)

Yummehhh

Yg ini mmg superrrbbbbbb

Bole jual da ni... mari mari..

Kami budak baru belajar... :D

Wajah dalaman RBW

Potongan pelangi..


Selesai aje kelas, kitorg p la rewang2 dekat Nilai 3. Hehe... umah kak zu tu  dekat bandar bukit mahkota. Sangat la dekat dengan nilai. Tak beli apa sgt pon. Singgah2 kedai bakeri cari2 apa yg patut. Kalo daku p dgn keta ni mau la borong sakan. NASIB naik komuter. Hehehe.... oh ya, Pija ada buka page sila la terjah ya kat sini, Q'sBites. Shila dalam proses nak bukak page juga. Daku dan nuyu takdak page lagi.





5 comments:

♥ Wina ♥ said...

oh ni yang hari tu dok canang² kat FB buat kami jeles ye? hikhikhikkk

haishh bilelah nak dapat merasa kek rainbow dengan RBW nie?? mengancam betul!

Sima said...

Ha ah wina... yg ni la dok canang2 kat FB nun... hahaha :P

mmg sodappppppp.... nak buat pon agak lelah jugak ler. Hehe... bila2 ai terbuat utk mkn2. Bole la mkn nnt ;)

Pijot said...

wahhhhhhhhhhhh.... terbaik ah... awat pic dak domok tu banyak kan.. hahaha suke nau enterprem lelebih okeh... nanti ai bikin blog gak eh... tak dan la skang nih....

bEe HoNeY said...

wah bestnya teror bat kek...t leh oder utk darwisy kan....ada % x ehhehe

Sima said...

hehe insyaAllah bole order.. :D
% utk darwisy ada tuu :D