CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

15 August 2011

Balik Kampung

Salam.

Entry lama tak terpublish. Huhu...

Last 2 weekend 5hb Ogos 2011 lepas kami balik kampung... yeahhh!! Agak memenatkan sebab tak amik cuti just balik time weekend aje. Oh bukan saja2 balik tapi balik nak check up Qistina kat HBKB nama skrg spital tu panjang benor. Nape check up kat kelanta? Disebabkan peristiwa dulu2 di entry ini dan sambungan sini. Disebabkan kelantan working day dia start ari Ahad, kami check up pon ari ahad la. Ari lain tak mo la. Sabtu tutuppp.

Alhamdulillah ini pertama kali balik selepas Qistina da panjang akal dia, risau gak takot ngamuk dlm kete kan. Boleh behave suda anak dara ku ini. Dulu2 kene pegang je tak mo dok dlm car seat langsung. Huhu... Bayangkan la 8 jam perjalanan. Bahaya wooo... kali ini berjaya tdo lama2 dlm car seat. Sebab pulang pon ari Jumaat mlm sabtu. Ok la daku pon bole berehat zzzzz... Cian ayahnya Qistina drive sorang2. Tapi daku tdo pon sejam aje. Pastu temankan si ayah Qistina. Sempat la sahur sama2 dgn family. Alhamdulillah...sodapppp mak den punya masakan. Rinduuuu sgt :)

Sampai je umah mak, siap2 mkn lepas solat terus melepettt. Huhu... sama naik dgn Qistina. :) Ptg tu mak den ajak p beli barang utk berbuka. Sakan jalan2 kat KBMall.. haha mende sama je tapi terasa kat sini lagi murah. Errmmm... jalan2 Qistina nak menyusu lak. Sambil pakai ssc tu sambil menyusu dan den pon sarung la apron nursing cover tu. Hehe... pelik je mata2 sekitar dok tgk. Pedulik.. ehe... Balik umah terus kuar balik ke pasar ramadhan! Haha.. pulok berjalan tanpa henti. Esok dah nak balik kan. Pegi ke pasar ramadhan stadium. Nampak makin kecik lak kawasan tu dan tak semeriah dulu2 zaman anak dara. Heehe... cari la ayam percik. Nampak semuanya best2. Paling best en somi nak beli kueh onde2 tapi rege lagi mahal dari KL! Aiyark.. melampau betul. Ini cekik darah namanya. Dah le kecik cinonet ajo. Patut la da tak meriah mane. Diorg ni meniaga nak cari untung saja la ni. Harga mahal gila. Apa pon sempat la rembat sket2 apa yg kempunan tak dapek kat KL ni. :)

Mlm tu buka posa ramai2. Meriah seronok sungguh! Hehe... kalo kat umah hmmm sunyi sepi je tapi still juga suka sebab masih lagi bole berbuka dgn en somi + Qistina. Esoknya pagi2 dah bersiap p spital. Check up Qistina. Berat da 10.3kg dan panjang 69cm. Doktor check berat dah border line obess. Uhuhu...tak pe doc pon tak kata apa. Hehe... sume progress nampak normal elok dan terlebih sihat. Hehe.. next checkup lagi 6 bulan. Yeahhh.... sampai la umo Qistina 2 tahun baru stop check up. Ermm... apa2 je la asakan utk Qistina. :)

Selepas je checkup kami sekeluarga pegi jalan2 hirup udara sogarrr. Hahah... en somi sempat beli tembikai madu 20 biji! Haiyoo ingatkan nak jual balik tapi ini plan jangka panjang dia utk bulan berbuka bulan puasa. Daku lak p beli tulang rusuk utk wat sup tulang. Wah wah wah.... terliur jap. Hehe.. pastu jln2 sambil cuci2 mata then balik ke umah mak. Balik kemas2 apa patut. Siap2 terus la berangkat ke sarang. Alhamdulillah Qistina tak meragam dlm kereta sepanjang perjalanan tu. Siap tdo direct 3 jam. Pastu bosan da..Ajak main2 pon tak jalan. Sambung tdo balik lepas nenen. Sempat la singgah bentong utk berbuka puasa. Jam 10mlm sampai umah. Alhamdulillah..syukur.. :)

Nak tepek gambo gak tapi sempat snap sket ajo. :)


Dok tunggu turn jumpa doc
Dah tak reti dok diam sgt.
Apa la yg di tgk tu.
Pantai cahaya bulan yg terhakis
Dulu tmpt ni sgt cantik.
Tunggu nasi utk berbuka
Alahai konon comel la tu wat moncong?
Ayah ckp dahi luas mcm ayah (perasan)
Dok tgk makanan org eh??















4 comments:

farahtaufik said...

dahi luas budak cerdik...hehehehe

mizah said...

hee...banyaknya beli tembikai tu..masih ada lagi ke? heheheh...qistina buka posa gak ek..duk diam2 ye..heheh

ashra said...

geramnye qistina.bam bam tul.nak geget boleh?hehe..lincah ye skang..da besar.. =p

teringat zaman sekolah dulu lawatan ke kelantan.sempat singgah ke PCB...sungguh tenang.

Sima said...

farah : ramai gak kata camtu. haha... moga2 benar ;) amin.

mizah : ada lagi ni... puasa pon ada half way lagi kan. Hehe... mau ka? ;)

ash : woah... permintaan ramai ni. bole la buka booth gigit sket RM2 sj. Hehe... ash, dulu pcb sgt cantik. tak jaga kotor jadinya pastu terus terhakis. mmg tak le mandi langsung. dulu hotel dgn pantai jauh la ni benteng pemecah ombak je pemisahnya..