CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

02 August 2011

Happy 10th Month My Little Princess

Salam.

Rini, Qistina genap umur 10bulan. Hehe... alhamdulillah. Walaupun kejadian jatuh katil berlaku semlm, Alhamdulillah, Allah melindungi dia. Syukur sgt. Sampai skrg dia masih aktif, gebus dan riang mcm biasa. Paling penting mulut dia dah tak reti dok diam. Asek nak berkicau aje. Ada je la aksi2 comel lagi2 time kita bercakap, dia pon sibuk sama nak borak. Haha...

Milestone dia takat ni :
1) Sudah pandai nak memegang utk berdiri
2) Pandai lari dari kene cium
3) Pandai melambai
4) Duduk sendiri tapi memerlukan badan ibu sbg pemangkin huhu..
5) makin lajuuuuu merangkak ala komando.
6) Tidur makin buas
7) Pandai tunjuk emosi. Moncong kene tinggal kat BS.
8) Faham apa ibu dan ayah ckp.
9) Pandai demand!! Huhu... fening ibu dan ayah.
10) Makin gebus?? Panjang pon dah 69cm.

Last timbang berat smlm dah pon 10.3-10.5kg! Doc ckp ini berat patut dikala usia setahun. Huhu..takpe nak ibu larat lagi nak dokong. Takat sekampit beras. Bole la ibu jadi selim melim nnt. Semalam pegi cucuk pnemococoal utk dose ke-2 sambil tu mintak doktor check Qistina ok ke tak. Dah pagi tu jatuh dari katil. Huhu...ibu risau sgt. Sama naik ibu nanges. Agak2 ibu lagi kuat kot. Huhu...alhamdulillah, doktor ckp takde pape. Ibu akan monitor lagi utk 2-3hari lagi. Pagi tadi ibu rasa badan Qistina panas dedar gitu. Hasil kene cucuk smlm la tu. Skrg suhu badan ok. Takde la panas sgt. Syukur. Ibu tak mo la Qistina demam lagi.

Ok la ahad ritu p jln2 sopping barang2 ibu dan Qistina kat parenthood expo. Ada talk show host by Dynas. Cantekkkkk sgt dia. Talk pasal breastfeeding. Hehe... dpt snap gambo dari jauh je. Ayah Qistina da moncong sedepa. Gambo xbyk sgt amik. Amik time mkn2 kat Chicken Rice Shop aje.

Para penceramah. Rugi tak join awal2.
Canteknya dynas.






5 comments:

Krsty Pinky said...

adoi...deboknye anak anda..comel!!!

Ina Hashim said...

si Qis nih mmg sebijik muka ibu dier :D

mizah said...

eh, bila talk show tu ek..mizah gi ahad dengan auni je...nak pengsan layan dia...huhu..

qistina, wah....lagi nampak seksi bila pakai baju camtu, sebab memang gebu..hehhehe..

Sima said...

krsty : haha nak wat camno.. ada kuar pon debokk. ;)

kak ina : ye ke??? hehe terima kasih. ramai dok ckp Qistina ikut muka ayah dia sbb da makin besar :(
suka ati nik bila kak ina ckp camtu. hehe...

mizah : laa ye ke. nik balik pon da mlm time tu. talk show tu tak silap ptg kot. gitu la.. seksi e?? hehe..
hasil tangkapan kat amcorp mall.

hasnolleilla said...

semangat nyer qist!!!!
ni macam ahli sukan pun ado ni..
agaknye asyik memanjat maknyer aje yer..hehe