CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

09 March 2011

Qistina dan KPJ Shah Alam


Salam. Kembali bersiaran selepas beberapa hari menyepi.

Oh saya menyepi selepas pegi follow up check up Qistina kat KPJ. Seperti da dijangka Qistina kene warded sbb ubat yg diberi isnin 28/2 tu tak de kesan pon. Jumaat 4/3 pegi jumpa doc lagi. Then petang tu kene warded. Doc ckp kahak Qistina sgttttttttt pekat. Sedut pon keluar sikittt je. Warna hijau2 lagik. Uihhh... tak sanggup tgk Qistina meraung2 menangis. Huhuhu...

Otw ke KPJ



Neb





Nak kene sedut kahak



Hari ini baru discaj 8/3 kul 4ptg. Mula2 masuk tu Qistina kene neb setiap 2 jam sekali. Mlm2 tdo tak lena la. Qistina siap fobia da dgr bunyi gas neb tu. Baru pegang mask tu da nangis cam kene pukul. Tiap2 pagi kene pegi sedut kahak dia. Dan ada dia poo poo kuar lendir kahak shj. Alhamdulillah rawatan tu menjadi utk Qistina. Sepanjang 3 minggu Qistina sakit ni mmg dia tak mo dgn sape2 pon even ayahnya sendiri. Mmg penat nak layan tapi da nama anak lagi. Apa saje utk mu sayang..


First day warded. Mode :: monyok


Selepas sehari warded, Qistina da bole senyum2. Maknanya dia da makin sihat. Hehe.. gumbira hati ini. Even mlm2 pon kene bgn tiap2 2 jam utk neb, tak pe asal sihat. Pas neb terus tdo balik dan menyusu dgn jayanya. Tgk bb lain kat ward time sakit2 mmg tak de selera nak menyusu tapiii lain dgn debok kecik ini. Makin kuat lak dia menyusu. Hehe.. tak pe tak pe dan paling shocking time sakit2 ni jugak gigi dia tumbuh!! Haha.. ada nampak putih2 sket kat gusi dia. 


Mama long dtg melawat


Habit skrg ni dok geget jari2 je. Huhu... ubat lak mmg sgt susah nak diberi. Last2 sekali masukkan ubat dlm susu. Pam utk kasi ubat. Selebihnya simpan wat stok. Ooohhh... da dok kat hospital ni, waktu mengepam hanya beberapa kali je sehari. Qistina byk menyusu. Cuma hari2 last je dia kurang menyusu. Nak main je kijenya. Happy sgt bila lihat anak da sihat. Tapi masalah lak part stok yg da pam. Bole lak nurse2 kat situ p letak kat tmpt freezer. Mula2 kasi tu diorg letak kat chiller. Bila nak balik ni tgk2 ehhh beku. Yg pagi td pam pon beku. Aiyoo... huhu.. dah le ingat nak kasi kat BS esoknya. hmmm...cian Qistina kene minum stok beku punya.

Skrg ni Qistina dok tdo dgn lena. Jap lagi pam le.. tapi kan wheezing dia ada lagi la. Huhu... harap2 ubat yg continue ni bole betul2 hilangkan kahak degil tu. Amin. Meh layan gambar2 dia dan ayahnya dok lepak2 kat ward + dgn hobi terbaru Qistina.


Qistina da gumbiraaa


Hehe... saya sukaa


Ibu.. gigi da tumbuh!!







Gatal gusi. sedapnya geget tgn.



Dua2 belah la lagi best..






No comments: