CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

21 January 2013

New place new experience

Salam.

Rini daku start masuk kerja tempat baru. Biasalah first day kan.. Mane ada terus buat kerja. Mmg very free and easy lah. Lagi pon boss tetiba ada meeting urgent tak dapek nak jenguk staff baru dia. Hehehe.... First impression was I'm a bit shock. Ye la sebelum ni kerja kat fully swasta and now kat GLC company. The culture different are huge. Tak pa slowly adapt diri dgn tempat baru. :) but all the staff here are very pleasant and friendly. Alhamdulillah takde la rasa cam kera sumbang on the first day. Muahahaha....

Disebabkan kebosanan melampau dan tiada mende bole buat, daku pon baru la teringat nak check status application masuk uitm utk further study. Alhamdulillah berjaya. Syukur ya Allah.. Dimurahkan rezeki dan dilancarkan semuanya. Ni nak kene p buat medical checkup. In shaa Allah daftar 9hb Feb nanti. Fuhhhhh excited nak jadik student balik neh. Amik pon utk part time saje. Tapi gelabah mcm baru nak masuk U first time!! Ekekeke... Ni rasa tak sabo nak tgk offer letter tu semua. Ngeeeee....

Awal bulan ni dapat settle hutang ptptn. Ahamdulillah berganda2.. Lega satu perkara. Sekarang ni nak kene fokus dlm kerja dan pelajaran. Bab family mestilah nombor satu lagi dlm hidup. Hehe... Encik suami amat menyokong. Harap2 pembelajaran semula ni lancar. Amin. :)

Oh ya, walaupun kat tempat lama dari bab ilmu programming jadi tumpul tapi ada dua perkara yg dpt dari sana. Ilmu pengurusan dan kawan-kawan sekalian. Hehehe... Syukur dipertemukan dgn mereka. Walaupun sekejap tapi keakraban tu seperti lebih seabad berkenalan. Moga persahabatan kita berkekalan walaupun dah takleh nak hanging out mcm dulu. ;) ada open house silalah kalian panggil ya. Hehehe....

Alhamdulillah... Syukur padaMu ya Allah. :)

No comments: