CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

27 March 2013

Triple Happiness

Salam.

--------------- ENTRY TERTANGGUH ---------------


Ehem2... Ado perkhabaran gumbira... Yeayyyy Alhamdulillah daku bakal menimang cahaya mata ke-2. Hehe....Alhamdulillah dimurahkan rezeki anak. Yang tak best lak time tau preggy tu la start demam + batuk + selsema. Complete package..3 minggu baru la beransur sembuh.

Tak pa redha... Sakit ni adalah utk menggugurkan dosa² yg dah kita lakukan. Alhamdulillah.. Harapan agar pregnant kali ni tak mabuk super dasyat time pregnant kan Qistina. In shaa Allah.. Amin. Nampaknya bule start verangan barangan apa nak dibeli. Hehe...

Moga daku dapat teruskan pelajaran serta kerja ini dgn jayanya. Amin. Doakan daku ya kawan2... Dalam hati ada risau tapi tawakkal. En somi mmg taknak tangguh dah nak anak second ni.

------------------------------ UPDATE ---------------------------------


Scan kat bawah ni baru lima minggu. Nampak kantung je la dulu. Dijangka bersalin 24 hb October 2013. Sekarang dah masuk 9 minggu tapi tak pergi lagi utk second checkup. Tak jumpa lagi tempat yg buat antenatal checkup bukak hari ahad or malam hari.

Bab alahan, kat atas dah doa awal² kalo boleh tamao la mabuk super teruk tu kan. Tapi ketentuan Illahi, tetap lah mabuk super dasyat. Hari² muntah, tak lalu makan atau minum. Badan lemau dan sentiasa loya. Uwaaaaaaaaaaaaa nak nanges dahhh... Berat makin hari makin turun dan paling tak best sgt effect pada pelajaran dan pekerjaan den. Errrrmmmmmmmmmmmmm... :(

Moga baby kecik dalam perut tak de effect apa² ya. Doktor cakap, kalo kuat kita morning sickness tu menandakan anak dalam tu sihat dan kuat. In shaa Allah. :)

Semoga semuanya berjalan lancar masa hadapan. Amin.

8 comments:

Aidanisme said...

patut la sibuk cakap aku pregnant.. aku pregnant...

congrats!

Sima said...

Aida... time tu aku tak tau lagi. Biasa org tua2 dok cakap kat aku, demam sebab preggy. Huk huk huk...

Terima kasih. :)

Aidanisme said...

ye ke nik? ye ke tak tau lagi? ye ke? kah kah kah

Ina Hashim said...

congrats Nik.....alhamdulillah, Qis pun dah besauuu dah leh jaga adik nnti

Sima said...

Aida : Iye ler tak tau lagi... baru pas peod ler time tu. Ai blom ada apa² lagi.

Kak Ina : Hehe TQ. Besauuuuu tapi jenis geram kat baby. Haaaa lagi risau di buat cam patung, pingsannnn

ashra said...

congrats nik =) hepi for you...
jaga kesihatan leklok k? mudahan selamat dan sihat semuanya...

Sima said...

Ash : Terima kasih :) Amin.... in shaa Allah akan dijaga seelok mungkin.

Dayana Bahar said...

sama lak kita....