CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

02 April 2011

Qistina 6 Months + Diploma in Exclusive Breastfeed succeeded

Salam.

Yeahhh.. rini genap 6 bulan umor Qistina. Harini juga genap la 6 bulan exclusive breastfeed daku. heheh... dpt genggam diploma dlm penyusuan susu ibu. Target may PHD. hehe.. harap2 tercapai la impian. :)

Perkembangan setakat nih :

1. Boleh meniarap tanpa halangan.. ( meniarap dgn bersungguh2 pada 3bulan )
2. Boleh terbalik semula dgn hati2.
3. Boleh memanggil ibu dgn panggilan mamamammmmamammmaaaa.... ( ini 5 bulan da pandai gak soooo cute )
4. Boleh capai barang yg dikehendaki. Walaupun jauh diusahakan sampai berjaya. ( ini 5 bulan da pandai )
5. Pandai mengangkat tgn nak suruh dukung. ( lebih2 lagi ibunya ni )
6. Da nampak putih2 gigi kat gusi tuh.. ( tang ni sgt gerun )
7. Pandai kejutkan ibunya dari tdo. ( sebab nak nenen )
8. Suka tgk tv dgn khusyukkkkk
9. Berat maybe 8kg ( oh 7.6kg time 5 bulan ritu )
10. Pandai palingkan muka tak suka dicium2 ( pandai merajuk time 4 bulan lagi )
11. Pandai mencari org.
12. Pandai melihat kpd org yg memanggil.

Wokeh.. takat nih yg super duper pandai. Bab nak gigit B time nenen tu blom ada tanda2 lagi. Tapi pernah dia ketap bibir sambil dok tarik. Huhu... lagi suka dia melihat sekeliling sambil mulut tu dok nyonyot. Ingat B ibu ni apa?? Flexible cam getah ke?

Ibu dan ayah dah discuss. Qistina bole menyusu as long as Qistina nak. Ibu akan pam selagi mampu dan akan stop pam dimlm2 hari bila Qistina da 2tahun 1/2. InsyaAllah semoga Allah permudahkan perjalanan penyusuan kita ni ye Qistina. Harapan ibu agar dpt memberi yg terbaikkkkkk utkmu. :)

Ini lah gambo2 terbaru dia :::::::


Qistina baru sihat. Dok kat majlis kawen.
Gumbira ceria...
Aksi daring time Qistina tdo. Hehe
Bersiap nak pegi umah BS
Dah suka meniarap je la ni
dan juga bergolek golek






9 comments:

hasnolleilla said...

comelnyer die...
semoga kamu membesar dengan sihat ye qis..jadi anak yg solehah...=)

geram tengok anak2 kecil ni,riang je..maklumle xde dosa kan..

ramizah said...

tahniah!!! dah berjaya 6bulan..kejap je rasanya kan...qistina pun membesar dengan sihat...alhamdulillah :)
jaga2 gigi tu...bersiap sedia...aduh, gerun pulak mengingat kembali..heheh

Rozy said...

comel Qistina.. pipi bolat.

Sima said...

hani :: terima kasih. amin. insyaAllah jadi anak solehah. ;)

ramizah :: terima kasih. haha... smlm Qistina demam tumboh gigi. makin tajam daaa..

kak rozy :: terima kasih. hehe :D

Aidanisme said...

gambar last tu aku nmpk muka maarip.. hahahahhaa

Momma Mia said...

Alhamdulillah berjaya sudah 6 bulan...

yabedabeduh..

caiyok2 for 1 year sis!!

Sima said...

Momma Mia : Terima kasih. Alhamdulillah berjaya target 6 bulan. Pas ni InsyaAllah cuba capai target setahun lak. :D

Sima said...

aida : au baru perasan komen ko. huhu.. first time dgr ikut muka maarip. kalo x, ramai ckp ikut aku. hihi....

nfza said...

aku ske qistina..nak jumpe nak jumpe nak jumpe nak jumpe nak jumpe nak jumpe nak jumpe nak jumpe nak jumpe