CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

20 April 2011

Update sket

Salam.

Lama betul tak update kan.. hehe... sgt2 la penat sejak 3 menjak ni. Balik je mesti flat. Walhal kat opis kije pon tarak. Tapi mcm pegi bendang rasanya. Huhu...member ckp ni penangan tak cukup vitamin yg jadi camni. Erkkk... kalo kalsium kompom tak cukup. Nape?? Sbb da 3 minggu asek sakit gigi je. Huhu.... last month ada beli pil kalsium. Tapi M punya pasal pastu Nyanyuk sket kan. Jadinya mkn sekali sekala je. So sakit tetap ada. Start rini mkn secara berjadual. Hehe... Ok la kan. Sakit da hilang.

Wokeh pasal Qistina lak. Cam biasa... umo dia 6bulan seminggu lebih baru start solid fod. Itu air beras + ebm. Hehe... abes gak la dlm 4-5-6-7 sudu kot. Esoknya wat bubur nasi kosong. Ok ja elok je dia mkn. Ibu sukaaa.. hehe... First time buat bubur Qistina yg bercampur dgn sayur lobak merah. BS dia ckp licinnnnn... mkn sampai abes 3 oz okay. Byk tu...bersudu2 dah. Huhu.. susu ada la kurang sket. Itu pon sebotol je. Kadang2 demand tetap sama 8x3oz. Biasa mmg kasi lebih la kat BS. karang tak cukup mau menangis.

Hari sabtu lepas pegi melaka utk settle pasal kereta sambil melawat pak sedara di sana. Ari ahad bertolak dari melaka direct ke lcct jumpa mami tersayang. Mami transit kat lcct dari sarawak ke kelantan. sempat la Qistina main2 dgn nenek dia. Hehe.... ok la nekku nak lepas windu budak bosar ni. :)

Start ari isnin, ari2 aku bgn lewat nak ke opis. sabo aje la... huhu...harap2 esok2 bole improve. ok la skrg dok pam ni. da nak siap da. jumpa next entry... :D



4 comments:

Wina Momma S and S said...

welcome back :-)

Sima said...

terima kasih.. hehe... ;)

ramizah said...

banyaknye qistina minum.. 8x3oz..menangis la saya kalau aufa consume camtu gak...hukhukhuk... tahniah! anda ibu menyusu yg gigih n kuat nak sediakan 8x3oz tu..

Sima said...

ramizah, qistina suka sgt susu. huhu... alhamdulillah dpt juga sediakan even kais pagi mkn pagi. hehehe..... terima kasih.

semua ibu2 pon gigih juga. :)