CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

19 July 2013

10 Ramadhan Pertama Dah

Salam.

Pejam celik dah masuk 10 hari pertama ramadhan dah. Alhamdulillah diizinkan Allah S.W.T untuk berpuasa sepenuhnya. Belum tinggal pon lagi. Walaupun kadang-kadang terlampau letih masih lagi bertahan. Syukur... Semalam baru kali pertama tapau makanan untuk berbuka. Sebelum ini en suami akan menjadi chef. Lauk pauk simple pon dah syukur. Ada gak rezeki untuk berbuka puasa. :) Terima kasih ya en suami. Kadang-kadang kalo larat ai turun sekali memasak mane patut. En suami takat ni request nak makan puding laici. Blom tertunai lagi. Moga ada kudrat nak membuatnya. Sebelum ni en suami mengidam nak cek mek molek. Buat la kami laki bini. Rasa dah ok.. rupa je tak comel mane. Dah selamat dalam perut :) Sebab rupa tak seberapa memang tak amik gambo ler. Hehe...

10 ramadhan ke-dua ni dikatakan 10 hari untuk pengampunan.. mari kita ambil kesempatan ini memohon ampun dosa-dosa yang telah kita lakukan. Perancangan untuk minggu ni nak start buat biskut raya. Buat hat simple-simple jer. Mulakan dengan cornflake madu dulu ;)



3 comments:

ashra said...

samalah kita nik.mudahan kita mampu puasa sebulan kan.

saya pun kadang rasa tak larat nak bangun sahur.tapi gagahkan diri =) alhamdulillah setakat ni ok an bertahan....20 days to go!! yay..

Sima said...

hoho... 20 hari lagi! Harap bole bertahan.. semalam dah melepet. Moga kita bertahan chaiyok..

aizamia3 said...

moga kita kuat dan terus bertahan hingga berakhirnya Ramadhan.. :)