CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

22 January 2012

Cerita Dilanda Musim Sakit

Salam.

Haaa kali ni nak cerita pasal sakit la plak. Asek cerita gumbira kan. Sepanjang cerita gumbira tu ada cerita tak best sket je. Tapi ini semua dugaan Allah kasi. Redha dan terima. Sakit2 ni mengurangkan dosa kita, ya dak?

Mula2 yg start sakit adalah daku. Start 30 November 2011 lagi. Mula2 selsema + demam sket. Hampir 2 minggu selsema tak hilang. Lama2 dpt lak batuk. Alhamdulillah... makin kurang dosa2 aku. Kadang2 ok kadang2 teruk tapi mostly sgt teruk batuk itu. Ditambah lagi musim sejukkkkk ketika tu. Tak lama lepas tu Qistina menyusul hasil dari genting tu. Batuk2 juga tapi alhamdulillah demam dia tak melarat. Batuk pon kurang dan takde kahak.

Lebih kurang sebulan lepas tu, Qistina dah baik sket batuk dia kene demam + cirit birit + muntah2 lak. Huhuhu... time ni mmg daku sedih la.. kurussss anak dara den. Setelah sekian lama dia membesar bagai juara, kali ni dia kalah. Mula2 tu menyusu pon kurang sbb muntah2 kan. Dah daku amik cuti jaga dia. Ya la hati ibu mana la nak tenteram p kije kan dgn anak sakit2. 3 hari lepas tu demam kurang, muntah2 pon takde tapi still cirit. Cirit dia hilang setelah seminggu. Time Qistina cirit tu dia menyusu dgn bykkkkk sgt sampai daku dehydrate. Mula sakit tekak dan daku first time dpt ulser. Huhuhu... sakit ohhh.. La ni baru je sembuh sehari dua ni.

Bila Qistina dah sembuh, si ayah lak menyusul. Demam + batuk2. Huhuhu.... selama daku dan Qistina sakit, dia la dok jaga kami. Masak, kemas dan lain-lain. Terima kasih sayangku. Daku akan ingat jasa mu. Dia demam ai tak coti, tapi dok berjaga gak tgk2 kot2 suhu tinggi. Alhamdulillah 2 hari hilang demam. Tinggal batuk aje.

Sekarang ni, Qistina hanya ada sgt light batuk atau bole kata makin hilang dah. Daku pon kalo rasa gatal tekak p mkn eskrem kompom dpt batuk balik dan en somi lak dah sembuh totally. Alhamdulillah.. syukur kami dpt harungi musim sakit ini dgn jayanya. Apa2 pon semua yg dtg tu hanya lah dugaan kecil sahaja. Ada hikmah disebalik semua ni. :)


Tunggu turn jumpa Doc
Lihat la da kurussss
Qistina hampir sembuh
Slim kan?
Setelah sihat
Mmmm sedapnya tosai


Sekian.

No comments: