CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

22 January 2012

Cerita Cuti New Year

Salam.

Ini kumpul entry buat byk2 sekali gus update.
Cuti :

30hb Dec 2011, daku cuti. Saja cuti nak menghabeskan cuti. Walaupun takde carry forward leave tetap la kene abeskan sbb tarikh tutup carry forward da lepas. Daku apa lagi amik kesempatan lerrrr... hari tu hari Jumaat, en somi pegi kije naik bas. Ai guna kereta ( kijam kah? ). Petang tu pegi amik en somi sekali shopping kasut Qistina dan en Somi. Tapi tak beli pon utk en somi.. pilih je lebih. Cerewet kemain. Kalah ai. 

Kasut Qistina wajib la warna pink hokey. Kemain excited dia nak berjalan2 tapi takut nak pergi jauh. Pusing2 dekat ibu dan ayah je. Tak pe la... bagus la tak main jauh. Kalu tak jenuh nak kejar. Tempat leburkan duit ialah di Midvalley la. Sebab kami kije kat sana. Haha... :p

Gambar hanya sempat snap ketika dok menunggu en somi abeskan kije beliau. Selain dari itu mmg tarak sbb tukang gambar kene entertain tuan puteri excited.

Ai boss okeh
Apa tgk? Sila buat kije.
Ayah khusyuk cari rezeki.




 Jeram :

Selepas celebrate besday husband kat umah, oleh itu daku berbesar hati nak pegi dinner kat Aroma Ikan Bakar di Jeram. Hehe... kat umah guna duit en somi. Kali ni ai velanja la.. :p

Ni kali ke-2 aku pegi sini. Kali pertama dulu time pregnantkan si Qistina. Time tu selera mkn ke laut. Kali selera mkn mmg kat darat. Haha...Mkn mcm nak jamu 4 org walhal yg peginya hanya la daku, en somi dan Qistina. Kami anak beranak pegi sana. Takde ajak lain2 saja ja utk en somi. Ececece....

Overal mkn kat situ mmg la sedap jugak walaupun ramai org dan menungu lama, tempat dia takde la boring mane. Angin sepoi2 4 bahasa. Sejuk jee.. murah pon murah. Mlm tu menu kami adalah Kerapu 3 rasa, sotong masak tepung, butter prawn, tomyam dan kailan ikan masin. Haaaaa amikkk byk gila mkn okeh. Kembung perut sbb byk mkn. Hehe... Hasil tangkapan tak dpt disiarkan kerana kami cam kebulur. Sampai je makanan tak ingat dah nak amik gambo. Terus hadap sampai abes.

Yang ada gambar persekitaran sementara menunggu makanan sampai. Oh lupa nak bgtau tarikh kejadian adalah cuti new year lepas. Daku da lama nak mkn seafood ni. Dulu time honeymoon kat Sabah, mkn seafood kat situ mmg marrrveles la... lagi2 dekat Tawau. Ikan kerapu besarrr gile tu RM10 je. Fresh dan sedap.. ahhhh teringat2 makanan disana. Bila lagi la nak pergi. Hehe....


Selesai ordering
Pose istimewa dari ayah dan anak
Persekitaran
Sekali lagi posing



Sardin Roll

Esoknya sebab free tak buat dan pegi mane2 cuti tu daku meroti lagi la... Kali ni try wat sardin roll. Resepi amik dari blog secubit garam. Hmmm lembutttt tak perlu guna bread softener. Asli gitu.. mmg sedap ler dan mcm biasa snap gambar sebelum potong dan bakar kerana seperti biasa puteri yg dok beradu tu bgn daa... Lagi pon Qistina start da tak berapa sihat. Si ibu pon loq laq gak.. main2 buat. Hehe... Oh ya, sardin tu patut kene lagi kering. Hasil lepas bake tu agak comot lerrr...




Maaf ler akibat kerakusan perut lapo, gambo lepas bako takde. Ampun... miahaha.... 

Masuk tahun baru ke opis ni, big boss team aku ni memberikan hadiah utk team. Sempena kije dgn penat lelah tahun sudah. Terima kasih boss.. :)

Chocolate, candies and mug



Ok la. Sekian.

No comments: